Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Χοροί της Θάλασσας στην πλατεία Κανάρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι “Χοροί της Θάλασσας” στην πλατεία Κανάρη

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Χοροί της Θάλασσας», στην πλατεία  Κανάρη, όπου πολιτιστικοί  σύλλογοι του Πειραιά παρουσίασαν  μουσικοχορευτικά δρώμενα με αναφορές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ελληνική παράδοση, στο πλαίσιο  του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα   από τα  χορευτικά συγκροτήματα των σωματείων και των συλλόγων της πόλης μας, τα οποία παρουσίασαν  χορούς από τη Μάνη, την Κρήτη, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, την Θράκη και τα Κύθηρα, τιμώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:  το χορευτικό του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, ο Πολιτιστικός Όμιλος  «Δωδώνη», ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης  και Νήσων Αιγαίου, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, το Λύκειο Ελληνίδων Πειραιά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά 1922-2022, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών,  η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου»,  η Ένωση Ποντίων Πειραιώς και ο Κρητικός Σύλλογος «Δροσουλίτες».

Δείτε ακόμα:  «Αγαπώ τα ζώα»: Με μεγάλη επιτυχία η ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης και αγάπης για τους τετράποδους φίλους μας

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους της πόλης μας, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, που βρίσκονται σήμερα εδώ και μας προσφέρουν αυτό το υπέροχο θέαμα. Να τους ευχαριστήσω επίσης, γιατί διαχρονικά στηρίζουν τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας, όπως όλος ο κόσμος. Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση διότι εφέτος στις εκδηλώσεις, υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι το ζητούμενο. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που όλοι, λίγο – πολύ ήμασταν  κλεισμένοι στα σπίτια μας, έχουμε τη διάθεση να βγούμε και να διασκεδάσουμε στην πόλη μας στις Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες ξεκίνησαν το 2015 και εφέτος τις γιορτάζουμε για 8η χρονιά. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις «Ημέρες Θάλασσας». Άλλωστε,  είναι μία γιορτή που οργανώνει η πόλη για την πόλη και όχι ο Δήμος. Ο Δήμος την συντονίζει, την υποστηρίζει, την επικοινωνεί και είναι ένα υπέροχο δεκαήμερο για την πόλη μας».    

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.  Δημήτρης  Καρύδης και  Δημήτρης Αράπης,  οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου και κ.κ.  Χαρουτιούν  Μαρκαριάν και Αντώνης Μοραντζής και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.