Με πλήρη μυστικότητα οι έρευνες – Τι εκτιμά για τους δράστες η ΕΛ.ΑΣ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει βίντεο από κάμερες ασφαλείας, οι οφειλές του 40χρονου και η ληστεία στην επιχείρησή του το 2020
Με πλήρη μυστικότητα, αλλά και διακριτικότητα, διεξάγονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Πικέρμι.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία από τη στιγμή που έφυγε από ταβέρνα στο Ίλιον, όπου βρισκόταν με φίλους του και λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του τον απήγαγαν. Την ώρα της απαγωγής ο 40χρονος μιλούσε μέσω βιντεοκλήσης με μια φίλη του, η οποία άκουσε τις φωνές των δραστών και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.
Σημειώνεται, ότι οι δράστες επικοινώνησαν πολύ γρήγορα σε σχέση με αντίστοιχα περιστατικά, με τον αδελφό του επιχειρηματία και του ζήτησαν λύτρα ύψους 1 εκατ. ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ έστειλαν και μια φωτογραφία του. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι δράστες δεν είναι έμπειροι, γεγονός που μπορεί να τους κάνει απρόβλεπτους. Οι ενέργειες των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και διακριτικές, ενώ ελέγχουν, μεταξύ άλλων, τις επαγγελματικές συναλλαγές του 40χρονου και ιδιαιτέρως τις οφειλές του.
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. «σκανάρει» τις κάμερες ασφαλείας σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε ο επιχειρηματίας κατά την επιστροφή του στο Πικέρμι, καθώς και το στίγμα των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, την ώρα της απαγωγής. Επίσης, η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τον φάκελο της υπόθεσης με την απόπειρα ληστείας σε βάρος του αδελφού του 40χρονου, τον Αύγουστο του 2020, όταν κακοποιοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, επειδή αντέδρασε.

Δείτε ακόμα:  Θερμοκρασίες κάτω από το 0 – Η πρόβλεψη για την Παραμονή των Χριστουγέννων

Newsroom | Pireas News