Μεγάλη φωτιά και δύσκολη νύχτα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι φλόγες μπήκαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού
“Η νύχτα είναι δύσκολη” υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου σε ανάρτηση του στα social media καθώς όπως ο ίδιος επιμένει “η φωτιά εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη”. Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε κοντά στον οικισμό Πρόδρομος και επεκτάθηκε στη συνέχεια φτάνοντας μέχρι την τουριστική περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας, που έχει εκκενωθεί.
Οι φλόγες μπήκαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περιορίσουν τις ζημιές από τα σπίτια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να υπάρχει μία αποτίμηση. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί ποιμνιοστάσια και γεωργικές εγκαταστάσεις, αλλά και αγροικίες, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε κτηνοτρόφος από αναθυμιάσεις καθώς πήγε να σώσει το κοπάδι του.
Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούν τα Χώστια και ο οικισμός Σαράντι”.
Στους διάφορους οικισμούς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως επίσης και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά οι δυνατοί άνεμοι που συνεχίζουν και αυτή την ώρα δεν αφήνουν την παραμικρή αισιοδοξία για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες.
Η περιοχή έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους της, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί, έτσι ώστε να υπάρχει ευχέρεια κίνησης των πυροσβεστικών δυνάμεων, και όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Θήβας κ. Αναστασίου «ας ελπίσουμε ότι θα κοπάσει ο άνεμος και θα βελτιωθεί η εικόνα”.
‘Αλλωστε αυτό περιμένουν και οι πυροσβέστες οι οποίοι είναι δύσκολο να παρέμβουν σε αυτή τη φάση αλλά πιστεύουν ότι όταν πέσουν τα μποφόρ θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρέμβουν και αν ανακόψουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς μέχρι το ξημέρωμα που θα φτάσουν και πάλι στην περιοχή τα εναέρια μέσα.

Δείτε ακόμα:  Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ την Πρωτομαγιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News