Μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες
Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

 
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του dήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

 
Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
📍#Κρήτη
🆘 Εάν βρίσκεστε στον οικισμό #Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) April 23, 2024

 
Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Θλίψη από την αυτοκτονία 59χρονης – Άφησε σημείωμα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News