Μεγάλη ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο τον περασμένο Ιούλιο απέσυρε το προσωπικό της εγκαταλείποντας τα παιδιά στη μοίρα τους
Σε μια ακόμη καταγγελία «γροθιά στο στομάχι» ότι μεγάλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που δραστηριοποιείται στην Πρόνοια, εγκατέλειψε λόγω χρηματοδότησης 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, προχώρησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Αναρρωτήριο Πεντέλης είναι προνοιακή μονάδα, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Με δωρεά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ανακαινίσθηκε κτίριο του Αναρρωτήριου Πεντέλης με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών, που παραχωρήθηκε η λειτουργία του σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη πρόνοια.
Πράγματι η Μ.Κ.Ο. το 2017 λειτούργησε την εν λόγω δομή με 12 παιδάκια. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Εφέτος τον Ιανουάριο η ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ειδοποίησε, ότι σε ένα εξαμήνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης!!! Στο τέλος Ιουλίου αποχώρησε αποσύροντας το προσωπικό της.
Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα, που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, ως υπεράριθμα. Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει; Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και εάν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης, υπάρχουν και άλλες πολλές. Ανεξέλεγκτες είναι οι Μ.Κ.Ο.;
Είναι κρίμα να εγκαταλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν; Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές. Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή συνεχίζουν να παρκάρονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες. Είναι αυτό λογικό;».

Δείτε ακόμα:  Δολοφονία στη Μάνη: Άντρας εκτέλεσε με καραμπίνα την σύζυγο του στον Πύργο Διρού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News