Μείωση 30% των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σήμερα είναι 5.149 σε σύγκριση με τα 7.500 πριν από 15 ημέρες
«Καλά» χαρακτήρισε τα νέα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στον δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως «τα ενεργά κρούσματα σημειώνουν σημαντική πτώση».
Όπως ενημέρωσε ο κ. Ζέρβας, με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία που λαμβάνει από τον ΕΟΔΥ, τα ενεργά κρούσματα πριν από 15 μέρες ήταν 7.500 στην πόλη, ενώ πλέον ανακοινώθηκαν 5.149, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 30%. «Επίσης παρουσιάζεται μείωση στις νοσηλείες για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες», χαρακτηριστικά, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά σύσταση προς τους δημότες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Παράλληλα, στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε, πως μέσα σε αυτή την εβδομάδα φεύγουν οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας. «Φεύγουν επιτέλους όπως υποσχεθήκαμε. Αποδίδεται και πάλι ο χώρος στους δημότες έως ότου ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της δημιουργίας ενός υπόγειου πάρκινγκ και της πλατείας στο επίπεδο της γης».
«Απομακρύνονται οι λαμαρίνες επίσης από τους σταθμούς του Μετρό. Η πόλη ανασαίνει, η πόλη αλλάζει προς το καλύτερο και ίσως υπάρχουν κάποιες ηλικίες που δεν έχουν δει την πόλη χωρίς λαμαρίνες. Ξεχάσαμε πως ήταν η πλατεία Βαρδαρίου, το Σιντριβάνι, η πλατεία Αγίας Σοφίας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Δείτε ακόμα:  Τι ισχυρίζονται οι τρεις εμπλεκόμενοι – Οι καταθέσεις τους

Newsroom | Pireas News