ΜΕΡΑ25: Η βουλευτής Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα στηρίζει τους εργαζόμενους στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

ΜΕΡΑ25: Η βουλευτής Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα στηρίζει τους εργαζόμενους στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και σήμερα βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», τα προβλήματα των εργαζομένων του οποίου αναδεικνύει με συνεχείς ερωτήσεις της στη Βουλή.

Μία ημέρα μετά την κατάθεση της τροπολογίας του ΜέΡΑ25 για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου να καλυφθούν οι υπερ-επείγουσες ανάγκες που η πανδημία απλώς αποκάλυψε, η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, έχοντας καταθέσει συνολικά πάνω από 300 ερωτήσεις για θέματα που αφορούν στις ελλείψεις στο χώρο της Υγείας, τις οποίες ο Υπουργός επιλέγει να αφήνει αναπάντητες, συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Κρατικό Νίκαιας και δήλωσε

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά πως αδιαφορεί επί της ουσίας για την ανθρώπινη ζωή τόσο με την έλλειψη πραγματικού σχεδίου αναχαίτισης της διασποράς του κορονοϊού όσο και με τα νομοσχέδια που περνάει προκειμένου να ευχαριστήσει την εγχώρια και ξένη ολιγαρχία.

Το δεύτερο κύμα πανδημίας βρήκε τη χώρα απροετοίμαστη και καθημερινά θρηνούμε το χαμό συνανθρώπων μας. Σε αυτόν τον αγώνα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας με αυταπάρνηση αγωνίζεται, έχοντας ελάχιστα μέσα ατομικής προστασίας.

Η τροπολογία που καταθέσαμε αφορά στην ανάγκη καθολικών, επαναληπτικών τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, στην ενίσχυση του ΕΣΥ σε υλικοτεχνική υποδομή και στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις κλινικές των νοσοκομείων και τις ΜΕΘ, η πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιωτικές δωρεές, τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και την επίταξη, στα συνταγματικά πλαίσια, του ιδιωτικού τομέα υγείας, με την ελάχιστη αποζημίωση που προβλέπει ο ΕΟΠΥ.

Δείτε ακόμα:  Σχιστό: Ομάδα Ρομά ξυλοκόπησε δυο πυροσβέστες και τους λήστεψε!

Αντί να προβαίνει σε τέτοια μέτρα, μετά τον πτωχευτικό νόμο, η Κυβέρνηση έφερε ένα νέο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταστρατηγεί τα δικαιώματα του εργαζόμενου, απαγορεύοντας συνάμα, με πρόφαση την πανδημία, την έκφραση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.»

Newsroom | Pireas News