Μέθανα: 1ος Ορεινός Αγώνας αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’

Μέθανα: 1ος Ορεινός Αγώνας αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’

ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικος Σύλλογος Μεθάνων με συνδιοργανωτές  την εταιρεία  Saronic Outdoor Activities , το Saronic Triathlon Club και με μεγάλο υποστηρικτή το Volcanotrails.gr ανακοινώνουν τον 1ο Ορεινό Αγώνα αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’ ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2022.

ΑΓΩΝΕΣ:

Trail Running 25 km – με θετική υψομετρική διαφορά +1700 μ.

Trail Running 12.5 km – με θετική υψομετρική διαφορά +850 μ.

Fun Running  5.3 km

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα  ιδιαίτερης ομορφιάς Μέθανα  όπου η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αθλητικών εκδηλώσεων θα είναι το Λιμάνι των Μεθάνων. Οι δύο ορεινοί αγώνες θα δώσουν την ευκαιρία στον αθλητή να γνωρίσει την ιστορία και την ξεχωριστή ομορφιά της χερσονήσου των Μεθάνων

ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ο εν λόγω αγώνας σαν σκοπό έχει την γνωριμία με την ξεχωριστή ομορφιά των Μεθάνων ,και  του υπέροχου ηφαιστειακού σκηνικού καθώς και την ανάδειξη των μονοπατιών του τόπου τα οποία χρονολογούνται από την Αρχαία Μυκηναϊκή εποχή. Η προώθηση της τοπικής κουλτούρας και των παραδοσιακών προϊόντων σε συνδυασμό με την ενίσχυση την περιβαλλοντικής συνείδησης για την προστασία του μοναδικού ηφαιστειογενούς τοπιού  κατατάσσονται στις πρώτες σκέψεις των ανθρώπων αυτού του τόπου.

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Trail Running 25 km: Κυριακή 13/3/2022 10:00

Trail Running 12.5 km: Κυριακή 13/3/2022 10:30

Fun Running 5.3 km: Σάββατο 12/3/2022 16:30

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την αναλυτική προκήρυξη στην ιστοσελίδα του αγώνα , https://saronicactivities.com/saronic-activities-methana-volcano-challenge-gr.html 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HARTA (HARTA SERIES 2022)

Ο αγώνας των 25 χλμ (θετική υψομετρική 1700 μ) συμμετέχει επίσης στο 1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ της HARTA (HELLENIC ADVENTURE RUNNING & TRAIL ASSOCIATION) όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο του Ορεινού τρεξίματος. Οι συμμετέχοντες αθλητές των 25 χλμ συμμετέχουν αυτόματα στο πρωτάθλημα αυτό απλά με την δήλωση τους στον εν λόγω αγώνα και βαθμολογούνται ανάλογα με την επίδοση τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της HARTA  στην ακόλουθη διεύθυνση: www.harta.run

Δείτε ακόμα:  Α Πειραιά και Νήσων: Διαφωνεί ο Νίκος Μανωλάκος για τις υδατοκαλλιέργειες στον Σαρωνικό

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ULTRA TRAIL MONT BLANC (UTMB WORLD SERIES)

Το Lava Trail Run 25km της διοργάνωσης του Methana Volcano Challenge μέλος του 

UTMB WORLD SERIES!! 

Ξεκινήστε ένα εξαιρετικό ταξίδι με το UTMB® World Series μέσα από τους καλύτερους αγώνες, στους πιο εμβληματικούς προορισμούς.

Το μόνο μέρος για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας στο Mont-Blanc και να αποκτήσετε πρόσβαση στους τελικούς του UTMB® World Series.

Συγκεντρώνοντας τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις δίνει σε όλους τους δρομείς μονοπατιών την ευκαιρία να ζήσουν την περιπέτεια UTMB® σε όλο τον κόσμο.

Οι Τελικοί της Παγκόσμιας Σειράς UTMB® θα διεξαχθούν στις τρεις βασικές αποστάσεις του UTMB® Mont-Blanc – γνωστές ως OCC (50k), CCC® (100k) και UTMB® (100M). 

Για να προκριθούν για μια θέση στους Τελικούς, οι δρομείς πρέπει να διαγωνιστούν σε τουλάχιστον ένα από τα UTMB® World Series Events ή UTMB® World Series Majors, όπου μπορούν να συλλέξουν Running Stones για χρήση στην κλήρωση ή να ανταμειφθούν για την απόδοσή τους με άμεση πρόσβαση.

Οι τίτλοι ανδρών και γυναικών UTMB® World Series θα απονεμηθούν σε αυτούς τους τρεις αγώνες.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η Γραμματεία θα είναι ανοικτή για τους συμμετέχοντες και την παραλαβή των αγωνιστικών τους πακέτων τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:  

  • Σάββατο 12/3/2022: 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:30
  • Κυριακή 13/3/2022: 07:30 – 10:00

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται  έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση του εκάστοτε αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τον αγώνα Trail Running 25 km δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες κι γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 

Δείτε ακόμα:  Απόδραση στο Αγκίστρι και στα κρυστάλλινα νερά του

Για τον αγώνα Τrail Running 12.5 km δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από γονέα ή κηδεμόνα 

Για τον αγώνα Fun Running 5.3 km δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από γονέα ή κηδεμόνα

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την συμμέτοχη στους αγώνες οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ή:

  1. Πιστοποιητικό Εμβολιασμού κατά του Covid-19.…..ή
  2. Πιστοποιητικό Νόσησης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα του αγώνα στις ακόλουθες σελίδες:

Website: https://saronicactivities.com/saronic-activities-methana-volcano-challenge-gr.html 

Facebook: METHANA VOLCANO CHALLENGE

Instagram: methana_volcano_challenge

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977307835 – 6976778654

Διοργανώτρια εταιρεία: Saronic Outdoor Activities 

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνα: Ροής Σπύρος

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.