Μητέρα μαθητή ΑμεΑ παραμένει όλη μέρα στο σχολείο λόγω έλλειψης ειδικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, οτιδήποτε»
Μία απίστευτη καταγγελία έκανε μία μητέρα ενός μαθητή ΑμεΑ.
Η μητέρα ανέφερε πως στο σχολείο που φοιτά το παιδί της, δεν υπάρχει ένας ειδικός να του παρέχει παράλληλη στήριξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Έτσι, παραμένει η ίδια στο σχολείο όλη μέρα προκειμένου να βοηθήσει το παιδί της.
«Είναι η 4η βδομάδα που πηγαίνω και εγώ 1η δημοτικού μαζί με τον γιο μου, είμαι η βοηθός του. Έχουμε περάσει από ΚΕΣΥ έχει εγκριθεί η αίτηση, όλα τα χαρτιά δηλώνουν ότι κρίνεται απαραίτητο να είναι ένα ΕΒΠ – ειδικό βοηθητικό προσωπικό – 30 ώρες την εβδομάδα. Μετά την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας έχει βγει ότι να είναι ένα ΕΒΠ σε κάθε σχολείο και στο δικό μας το σχολείο υπάρχουν 4 παιδιά. Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, οτιδήποτε», ανέφερε αρχικά η κ. Παπαδοπούλου, μιλώντας στο MEGA.
Για το εάν θα πρέπει το παιδί να πάει σε ένα ειδικό σχολείο η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε και διευκρίνισε ότι, «το ότι ένα παιδί έχει κινητικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο. Στα ειδικά σχολεία πηγαίνουν παιδάκια που έχουν για παράδειγμα αυτισμό, ή χρειάζονται μία άλλη φροντίδα. Ο γιος μου έχει μόνο κινητικό πρόβλημα».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στην «ΕΡΓΑΝΗ» – Ξεκινούν από την Πρωτοχρονιά οι αιτήσεις για ένταξη στο «Πρώτο Ένσημο»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News