Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα υπάρχει συνεργασία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων για την άμβλυνση των ανισοτήτων
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης και η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (ΕλσσΑ), Μαρία Ηλιοπούλου.
Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων για την άμβλυνση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής ομάδας των ατόμων με Σύνδρομο Asperger, ώστε τα άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος υψηλής λειτουργικότητας να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, η συνεργασία περιλαμβάνει:
– Διαλειτουργικότητα των διαδικτυακών συστημάτων των δύο φορέων, με στόχο την αξιοποίηση των θέσεων εργασίας που κοινοποιούνται στη ΔΥΠΑ.
– Διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων και συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων εργαστηριακού χαρακτήρα, στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται ευρύτερα με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, με τη συμμετοχή των ατόμων της ομάδας στόχου, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΥΠΑ.
– Διερεύνηση της δυνατότητας κάλυψης επιμέρους στεγαστικών αναγκών του Συλλόγου με την παροχή κατάλληλων χώρων της ΔΥΠΑ.
H υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, αρμόδια για θέματα εργασιακής επανένταξης ατόμων που ανήκουν σε ειδικές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε: «Η ΔΥΠΑ με τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger κάνει ακόμη ένα βήμα προς την εξάλειψη των διακρίσεων. Κυρίαρχος στόχος όλων μας η ουσιαστική ένταξη των ατόμων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας με ίσα δικαιώματα. Είμαστε βέβαιοι ότι, με την αγαστή συνεργασία όλων, θα δείξουμε στην πράξη πως η πορεία προς μία πλήρως συμπεριληπτική κοινωνία είναι μονόδρομος».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (ΕλσσΑ), Μαρία Ηλιοπούλου, υπογράμμισε: «Σήμερα, είναι μία ξεχωριστή μέρα για τα άτομα με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος. Ο Σύλλογός μας, συμμαχώντας με τη ΔΥΠΑ, πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας με αυτισμό να βρουν εργασία και να παραμείνουν σε αυτή. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, πέρα από τον ισχυρό της συμβολισμό για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας, πιστεύω ότι σύντομα θα φέρει απτά αποτελέσματα στην ενσωμάτωση αυτής της ιδιαίτερης και χαρισματικής ομάδας στην εργασία».

Δείτε ακόμα:  Το άγνωστο δράμα της γυναίκας του Νικόλαου – Γιατί επέλεξε να σπουδάσει κοινωνιολογία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News