«Μου έλεγε ότι είναι ο άντρας της ζωής της», είπε φίλη της – Συνέχεια ερωτήσεις έκανε ο κατηγορούμενος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς οι αστυνομικοί έβαλαν από την πρώτη στιγμή στο «κάδρο» των υπόπτων τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
«Για τον έρωτα γίνονται κάποιες θυσίες». Με αυτό τον τρόπο αντιμετώπιζε η Καρολάιν τις αλλαγές στη ζωή της μετά το γάμο της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και την γέννηση της κόρης τους, σύμφωνα με την κατάθεση της στενής της φίλης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Η νεαρή κοπέλα, η οποία λίγες ώρες πριν το τέλος είχε συναντηθεί με την Καρολάιν, κλήθηκε να απαντήσει πώς ένας άνθρωπος που ήταν κοινωνικός ξαφνικά μεταλλάσσεται και «γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορούμενου».
«Ίσως το είδα ρομαντικά, ότι για τον έρωτα γίνονται κάποιες θυσίες. Έτσι έλεγε και αυτή…» ανέφερε η μάρτυρας η οποία ωστόσο συμπλήρωσε ότι είχε αντιληφθεί πως η φίλη της, τον τελευταίο καιρό, ήταν πιεσμένη αλλά δεν είχε εξομολογηθεί σε κανέναν τους λόγους.
Η μάρτυρας κατέθεσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, εκείνη την ημέρα, η Καρολάιν ήταν χαρούμενη αλλά έδειξε την δυσαρέσκεια της όταν έφτασε ξαφνικά στο μαγαζί ο κατηγορούμενος.
«Το μόνο που είχε πει μια φορά ήταν ότι η ζωή της δεν είναι τόσο ρόδινη. Φοβάμαι ότι το έκανε από αξιοπρέπεια για να μην πέσει στα μάτια μου…» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η άτυχη φίλη της δεν ζήτησε καμία βοήθεια από την ίδια αλλά ούτε και από τη μητέρα της.
Εισαγγελέας: Της είπατε ποτέ ότι η έλλειψη ανεξαρτησίας καταδικάζει τη ζωή της;
Μάρτυρας: Ναι, αρκετές φορές. Αλλά δεν μου έδινε το ελεύθερο. Η Καρολάιν ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Ότι έμεινε έγκυος, ότι απέβαλλε, ότι παντρεύτηκε, όλα τα έμαθα μετά.
Πρόεδρος: Είχατε καταλάβει ποτέ ότι είχε το σύζυγό της σε πολύ ψηλό βάθρο;
Μάρτυρας: Στην αρχή ναι. Μου έλεγε ότι είναι ο άντρας της ζωής της, 18 χρόνων. Της έλεγα ξανασκέψου το, είσαι πολύ μικρή κλπ , δεν άκουγε τίποτα. Μετά το λοκντάουν δεν την ένοιαζε. Έδειχνε ότι θέλει να ξεσκάσει, να ζήσει την ηλικία της… Είχε τάσεις φυγής… Δεν της ταίριαζε αυτός ο ρόλος. Αυτό είναι σίγουρο…
«Είναι δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες, να ξεχωρίσουμε την αγάπη από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση»
Οι αναφορές της νεαρής κοπέλας στην Καρολάιν και τη σχέση της με τον 34χρονο πιλότο προκάλεσε την παρέμβαση του. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στις αιτιάσεις ότι ήταν «χειριστικός» και η Καρολάιν ήταν «υποχείριο» του και ακολούθησε μπαράζ ερωτήσεων.
Κατηγορούμενος: Ακούω συχνά χειριστικός και υποχείριο. Από Σεπτέμβριο που το μωρό μπήκε σε μία σειρά, γυρνώντας από την Αλόννησο ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Σε όλη αυτή τη διαδικασία οι δύο φίλες να βγαίνουν, τι πιο όμορφο για μία νεαρή μητέρα να ξεσκάσει, υπήρχε οποιαδήποτε Παρασκευή που η Καρολάιν δεν μπορούσε να έρθει;
Μάρτυρας: Όχι , για τις Παρασκευές δεν υπήρχε περιορισμός. Αν αποφασίζαμε να κάνουμε κάτι εκτός Παρασκευής δεν ήταν πάντα διαθέσιμη.
Κατηγορούμενος: Υπήρχε περίπτωση η Καρολάιν να μην μπορεί να έρθει λόγω χειρισμού εκ μέρους μου;
Μάρτυρας: Κάποιες φορές υπήρχε το κομμάτι, θα κάνουμε αυτό. Υπήρχε κάποιες φορές ένα άλλο πλάνο για το ζευγάρι.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως πολλές φορές έπαιζε «το ρόλο του ταξιτζή» λόγω κορονοιό και γι αυτό συνόδευε την Καρολάιν στα ραντεβού τους. «Πάντα υπήρχε το κομμάτι του ελέγχου» απάντησε η μάρτυρας.
Κατηγορούμενος: Πως το λέτε αυτό;
Μάρτυρας: Δεν είχαμε αλλαγή ωραρίου, το μαγαζί παρέμενε πάντα το ίδιο.
Κατηγορούμενος: Το μαγαζί δε το διαλέξατε εσείς;
Μάρτυρας: Εμείς νομίζω
Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε περιορισμός από μένα σε πιο μαγαζί θα πάτε. Υπήρχε νύξη στο κομμάτι τι θα ξοδέψουμε;
Μάρτυρα: Όχι
Κατηγορούμενος: Από που προκύπτει τότε ο οικονομικός έλεγχος;
Μάρτυρας: Δεν είχα μπει και στην τσέπη της. Ναι σίγουρα. Μπορεί να είχε και εκείνη την ελευθερία την οικονομική από τους δικούς της.
Κατηγορούμενος: Υπήρχε πίεση τι ώρα να γυρίσετε; Τι λέτε; Τι κάνετε; Υπήρχε έλεγχος; Θα σας έβαλε κάποιος τι ώρα θα γυρίσετε;
Μάρτυρας: Είχαμε έλεγχο διότι η εστίαση έκλεινε σε συγκεκριμένη ώρα…
Η μάρτυρας αναφέρθηκε, επίσης, στο στίγμα του κινητού που φέρεται να παρακολουθούσε ο ένας τον άλλον.
«Ήσασταν ο κοντινότερος άνθρωπος στην Αθήνα εκτός από εμένα που είχε καθημερινή επαφή μαζί της, υπήρξε νύξη για κακή συμπεριφορά μου εκ μέρους της; Για έλλειψη σεβασμού, αγάπης και ενδιαφέροντος;» ρώτησε ο 34χρονος πιλότος και η μάρτυρας απάντησε: «Όχι ήξερα για κάποιους τσακωμούς. Είναι δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες, να ξεχωρίσουμε την αγάπη από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση.
Κατηγορούμενος: Από που προκύπτει η χειραγώγηση;
Μάρτυρας: Πρώτα απ όλα είχα τη τύχη να την γνωρίσω σε εφηβική ηλικία. Δε θεωρώ ότι θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια. Μου είχε πει ότι της φαίνεται παράλογο. Την περίμενα πιο κοινωνική και χαλαρή με τον κοινωνικό της περίγυρο. Η έξοδο της ήταν στο σουπερ μάρκετ….
«Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος»
«Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος» ανέφερε στην κατάθεση του ένας από τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν.
Ο μάρτυρας σημείωσε πως η ομολογία του 34χρονου πιλότου ήταν πολύ σημαντική και αναφέρθηκε στα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από την έρευνα τους στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.
Υπεράσπιση: Πόσο σημαντική ήταν η παράδοση του κινητού από τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Αυτό έγινε αφού τελείωσαν όλα τα άλλα. Η ομολογία του ήταν πολύ σημαντική.
Υπεράσπιση: Ακούσατε να έχει προκύψει ασφαλής χρόνος της αφαίρεσης της κάρτας sim;
Μάρτυρας: Στοιχεία ζητήθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία, το πόρισμα δε το γνωρίζω
Πολιτική Αγωγή: Προς της ομολογίας του υπήρχε η βεβαιότητα για την εμπλοκή του;
Μάρτυρας: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης.
Ακολουθώντας την ίδια τακτική η κατηγορούμενος απευθύνθηκε στον μάρτυρα τον οποίο ρώτησε πόσα χρόνια υπηρετεί στην αστυνομία.
Μάρτυρας: 23 περίπου και δέκα στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής.
Κατηγορούμενος: Ποτέ κανένα κομμάτι κατάθεσης δεν βγαίνει στη δημοσιότητα. Σωστά; Στη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα, υπάρχει περίπτωση τα στελέχη που κάνουν την εξέταση να μην ωθήσουν τον άνθρωπο που καταθέτει να καταθέσει την αλήθεια; Και ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται; Σωστά;
Μάρτυρας: Σωστά;
Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να προτείνουν σε ένα μάρτυρα να μη πει όλη την αλήθεια;
Πρόεδρος: Πείτε συγκεκριμένα την ερώτηση σας;
Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση μάρτυρας που έχει καταθέσει ότι δεν είπε όλη την αλήθεια ή είπε ένα διαστρεβλωμένο κομμάτι της αλήθειας, να το έκανε αυτό καθ υπόδειξη στελέχους της υπηρεσίας σας για λόγους προστασίας του;
Πρόεδρος: Για ποια μάρτυρα μιλάτε;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Για τη κ. Μυλωνοπούλου.(σ.σ. σύμβουλος ψυχικής υγείας) Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Μάρτυρας: Καμία
Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση στελέχη του εγκλημάτων κατά ζωής να ώθησαν να δώσει συνέντευξη σε μέσο για να πετύχει το Τμήμα κάποιο σκοπό;
Μάρτυρας: Καμία τέτοιες κατευθύνσεις δεν δίνονται σε κανένα μάρτυρα.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου.

Δείτε ακόμα:  Έτρεχε με 180 χλμ κρατώντας 4χρονο παιδί στην αγκαλιά του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News