«Μου κατέστρεψε τη ζωή η μάνα μου. Ήταν πάνω του και τον μαχαίρωνε»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κατηγορούμενες μητέρα και κόρη αλληκατηγορήθηκαν στις απολογίες τους για το ποια διέπραξε το έγκλημα
Μητέρα και κόρη αλληλοκατηγορούνται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, για το ποια σκότωσε τον 49χρονο εν διαστάσει σύζυγο της πρώτης και πατέρα της δεύτερης τον Ιούνιο του 2020 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Οι απολογίες τους ήταν σοκαριστικές. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestivl.gr, η 19χρονη άλλαξε εκ διαμέτρου τη στάση της, αναφέροντας ότι δεν σκότωσε εκείνη τον πατέρα της, αλλά η μητέρα της και πως η ίδια ουδέποτε βιάστηκε ή υπέστη ασελγείς πράξεις από το θύμα. Η 46χρονη μητέρα αποδέχθηκε πως ήταν απλώς συνεργός στο φονικό, επικαλούμενη ωστόσο ιατρικούς λόγους, είπε πως αδυνατούσε να το σταματήσει.
«Τα ξημερώματα με ξυπνάει. Ήταν χάλια. Μου είπε: “Το ξέρεις ότι ο πατέρας του αδελφού μου με βιάζει; Ή είσαι μάνα και είσαι μαζί μου ή ξέχασε με”. Ήταν τραγικό για μια μάνα να ακούει κάτι τέτοιο. Προσπάθησα να την προλάβω. Όταν έφθασα, ήταν ανεβασμένη πάνω του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Έλεγα σταματά», υποστήριξε στην απολογία της η 46χρονη. «Όλα αυτά που είπε, είναι ψέματα. Ήταν πάντα χειριστική και το κατάλαβα στη φυλακή», ανέφερε από την πλευρά της η 19χρονη κατηγορώντας της μητέρα της.
Στην απολογία της περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο, τις σκέψεις που φέρεται να τις εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της και τους τρόπους που ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα της κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν μαζί στα κρατητήρια του δικαστικού μεγάρου. «Γύρισε για να τον εκδικηθεί. Για να τον σκοτώσει… Δεν θα πληρώσω εγώ, για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Εγώ ξύπνησα από τις βρισιές, πήγα να δω και ήταν από πάνω του και τον σκότωνε… Αν δεν την είχα αυτή μητέρα, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Αν είχαν τον πατέρα μου μπροστά μου, θα του έλεγα “συγγνώμη, ντρέπομαι”. Το έχω μετανιώσει. Αυτή μου κατέστρεψε τη ζωή», είπε η 19χρονη.
Κατά την ακροαματική διαδικασία πρώτος κατέθεσε ο γιος της οικογένειας, φανερά επηρεασμένος από την οικογενειακή τραγωδία. «Ο πατέρας μου ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Δεν μας έλειπε τίποτα. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτόν. Δεν πιστεύω, ότι ο πατέρας μου βίαζε την αδελφή μου. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε.
Η μητέρα της 46χρονης πήρε το μέρος της 19χρονης εγγονής της, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι η κόρη της βρίσκεται πίσω από το άγριο φονικό. «Με τίποτα δεν το έκανε η 19χρονη. Τον αγαπούσε πάρα πολύ. Της είπε η μαμά της να το πάρει πάνω της, γιατί είναι ανήλικη και θα αθωωθεί, ενώ εκείνη θα σαπίσει στη φυλακή. Το παιδί νόμιζε, θα μείνει μέσα δύο εβδομάδες», σημείωσε.
Η δική διεκόπη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Δείτε ακόμα:  Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας – Πότε και ποιες περιοχές θα πλήξει

Newsroom | Pireas News