Να επανέλθει η εφαρμογή της μάσκας και η τηλεργασία – Πιθανά η δόση του εμβολίου να γίνει και ετήσια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεν μπορεί το σύστημα υγείας να είναι υπό πίεση»
«Αυτό που βλέπουμε προς το παρόν είναι μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων. Η Τρίτη είναι μία από τις σημαντικές ημέρες που γίνονται πολλά τεστ και πρακτικά μπορεί να δούμε μεγαλύτερη αύξηση περιστατικών. Οι εισαγωγές είναι σταθερές», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σταύρος Λουκίδης, ο οποίος έθεσε θέμα επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας.
«Η εφαρμογή της μάσκας μάς βοήθησε πέρυσι να απομειώσουμε σημαντικά και όλες τις ιώσεις. Θα πρέπει, επίσης, σε κάποιες υπηρεσίες, να επανέλθει η τηλεργασία γιατί, και θα μειώσει την κινητικότητα ,και συγχρόνως θα απομειώσει την κίνηση στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν μπορεί να κλείσει η κοινωνία ξανά, αλλά δεν μπορεί και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε πίεση όλων των περιστατικών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και τα περιστατικά και τα non Covid, τα οποία εμπιστεύονται και πάλι το ΕΣΥ».
Απαντώντας για το τι επιπτώσεις θα έχει κάποιος πλήρως εμβολιασμένος που δεν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ. Λουκίδης τόνισε πώς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.
«Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αλλά και με την κλινική εικόνα των αρρώστων, βλέπουμε ότι μετά το εξάμηνο υπάρχει σχετικά μια φθίνουσα ανοσία, η οποία είναι πιο ιδιαίτερη σε κάποιες ειδικές ομάδες: άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι έχουν χρόνια, υποκείμενα νοσήματα», δήλωσε και χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα την πλατφόρμα στους 5,5 μήνες για την τρίτη δόση που θα γίνεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου.
«Έτσι όπως φαίνεται από τη βιβλιογραφία, μπορεί να γίνει και ετήσια ενδημική ώστε κάθε χρόνο να προστατευόμαστε στο κομμάτι της μόλυνσης από τον Covid», επισήμανε προσθέτοντας παράλληλα ότι αν γίνει αυτό θα είναι κάτι καλό.
«Θα πρέπει να ενισχύσουμε την τρίτη δόση για τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και είναι πολλοί», ανέφερε ο κ Λουκίδης.
Μιλώντας για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, είπε ότι υπάρχουν επιχειρήματα, δεν είναι όλοι αρνητές. «Τους βάζουμε στη διαδικασία να διαβάσουν βιβλιογραφία. Η επιστήμη έχει αποδείξεις. Είναι διαρκής η προσπάθεια και ελπίζω ότι θα ανεβάσουμε το ποσοστό των ανθρώπων που πάνε να κάνουν την πρώτη δόση».

Δείτε ακόμα:  Πριν από το X Factor είχε καταθέσει συμμετοχή και στο House of Fame

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News