Να ποια είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών τεστ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικά ερωτήματα τίθενται, σύμφωνα με το πόρισμα που στάλθηκε από το ελβετικό εργαστήριο
Ερωματικά που μπορούν να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη προκύπτουν από τα τοξικολογικά τεστ και έχουν να κάνουν με τον χειρισμό της μετά τις καταγγελίες της Γεωργίας Μπίκα, όπως αναδεικνύονται βάσει των εγγράφων που παρουσιάζει στο zougla.gr.
Σύμφωνα με την έκθεση με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας, οι οποίες έγιναν στην Ελβετία, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
Γιατί οι Αρχές άργησαν 16 ώρες να λάβουν το δείγμα ούρων από τη Γεωργία, κάτι που προκάλεσε και την εξασθένιση των στοιχείων που θα υπήρχαν στον οργανισμό της
Γιατί δεν ελήφθη δείγμα αίματος.
Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, οι Ελβετοί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν το ακριβές ποσοστό αλκοόλ που υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης και έτσι χρειάστηκαν να εφαρμόσουν φασματομετρική ανάλυση στα ούρα.
Η έκθεση των Ελβετών αναφέρει αναλυτικά: Μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων της Γεωργίας Μπίκα πέρασαν πάνω από 16 ώρες. Είναι λοιπόν πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα. Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο).
Η ακριβής συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα τη στιγμή του συμβάντος δεν μπορεί να εξαχθεί από τις συγκεντρώσεις EtG και EtS (όπως εξηγείται παραπάνω) στο δείγμα ούρων. Για τον θεωρητικό υπολογισμό συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να είναι γνωστές οι ποσότητες των αλκοολούχων ποτών και η χρονική στιγμή κατανάλωσης. Επίσης, πρέπει να είναι γνωστή η ώρα του συμβάντος, το βάρος και το ύψος του σώματος. Εάν αυτά τα δεδομένα έχουν γνωστοποιηθεί, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει ένας θεωρητικός υπολογισμός.
Το γαμμαϋδροξυβουτυρικό οξύ (GHB, «ΥΓΡΟ ΕΚΣΤΑΣΙ») δεν ήταν ανιχνεύσιμο στο δείγμα ούρων που εστάλη.
Η φασματομετρική διαλογή – ανάλυση μάζας (με φασματομετρία μάζας υψηλής ευκρίνειας) για φάρμακα κατάχρησης, φάρμακα και ξενοβιοτικά (ουσίες που επηρεάζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες) δεν αποκάλυψε στοιχεία για την πρόσληψη εξωγενών ουσιών εκτός από την καφεΐνη, η οποία ανιχνεύτηκε εκτός από τους κύριους μεταβολίτες της θεοβρωμίνη και θεοφυλλίνη στο δείγμα ούρων.
Δείτε τα έγγραφα των εξετάσεων:

Δείτε ακόμα:  Πολυεπίπεδες οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος κατασκευών και ακινήτων

Newsroom | Pireas News