Ναι στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 – Πιθανότατα πιο γρήγορα η τρίτη δόση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν γιατί όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»
Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας ακόμη και στους πολίτες άνω των 50 ετών τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι πιθανότατα θα δοθεί το «οκ» ώστε να γίνεται συντομότερα και η τρίτη δόση του εμβολίου.
«Πολύ πιθανόν να πάμε πιο γρήγορα από το εξάμηνο στην τρίτη δόση. Πότε ακριβώς γίνεται η αναμνηστική δόση ενός εμβολίου εξαρτάται και από τη δυναμική της ανοσίας από τα βιολογικά δεδομένα, και τα δεδομένα της επιδημίας. Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα», σχολίασε για την επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει σήμερα για το ζήτημα αυτό.
Ερωτηθείς για το σενάριο που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τους 50 ετών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν γιατί όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».
Για τη μετάλλαξη Όμικρον σχολίασε «δεν είμαι σίγουρος αν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Έχουμε δει τρεις φορές το ίδιο έργο να έρχεται μια παραλλαγή του ιού η οποία να έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν λίγο πιο ‘χειρότερη’ κυρίως πιο μεταδοτική πρέπει να κινηθούμε με τη λογική ότι είναι πιο μεταδοτικό, βλέπουμε άλλωστε να διασπείρεται».
Επιπλέον, και όσον αφορά στην γιορτινή περίοδο που έρχεται, πρότεινε, πριν πάμε σε όποια γιορτινή συγκέντρωση, να γίνεται ένα σελφ τεστ σε όσους θα πάνε. «Εμβολιασμός, ράπιντ τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας τα τρία όπλα που πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με το εμβόλιο».

Δείτε ακόμα:  «Πυροβόλησε τον πεθερό μου στην πλάτη»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News