Νέα αύξηση ΣΟΚ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – 4 μέρες στη Μήλο έως 1.431 ευρώ

Νέα αύξηση ΣΟΚ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – 4 μέρες στη Μήλο έως 1.431 ευρώ

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παραπάνω από ένα μηνιάτικο χρειάζεται να ξοδέψει ένα ζευγάρι που θέλει να πάει για 4 ημέρες στη Μήλο. Στις ήδη αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ήρθαν να προστεθούν από την 1η Ιουλίου και νέες αυξήσεις.

Ανάσα δεν μπορούν να πάρουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μετά την πανδημία ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αυξήσεων. Είναι τέτοιες οι αυξήσεις που οι μισοί Έλληνες φέτος δεν θα μπορέσουν να πάνε ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές.

Αν αναλογιστεί κανείς πως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσα σε ένα χρόνο πήραν αύξηση 34%, και το κόστος διαμονής ανέβηκε και αυτό με τη σειρά του, εύκολα μπορεί να καταλάβει τους λόγους που η Αθήνα δεν θα αδειάσει φέτος τον Αύγουστο.

Και όσοι δεν έκλεισαν εισιτήρια τον Ιούνιο, από την 1η Ιουλίου καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ανέβασαν τις τιμές τους κατά 5%-8% (ανάλογα με την εταιρία), καθώς οι αυξήσεις των τιμών στα ναυτιλιακά καύσιμα έχουν αγγίξει ήδη το 168%.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ένα από τα προγράμματα που «τρέχει» για οικονομικότερες διακοπές, αλλά τα επιδόματα αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στο κόστος ενός ολιγοήμερου πακέτου διακοπών.

Ενδεικτικές είναι οι τιμές που παρουσίασε το Mega για διακοπές σε 4 νησιά του Αιγαίου τόσο για μία τετραμελή οικογένεια όσο και για ένα ζευγάρι.

Συγκεκριμένα μία 4μελής οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει στη Νάξο από 10 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου θα πρέπει να πληρώσει για 4 διανυκτερεύσεις από 360 ευρώ έως 950 ευρώ. Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής (με όχημα) θα τους κοστίσουν 644 ευρώ, με τις διακοπές να έχουν ένα συνολικό κόστος από 1.004 έως 1.594 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται φαγητά και παραλία.

Δείτε ακόμα:  Λιμάνι Πειραιά: Η επιλογή μας να είναι ένα λιμάνι ανοιχτό για όλους

Αν επιλέξει την Πάρο, οι 4 διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν από 680 έως 1.050 ευρώ, τα ακτοπλοϊκά 632 ευρώ, με το σύνολο να κυμαίνεται μεταξύ 1.312 με 1.682 ευρώ.

Στην περίπτωση που ένα ζευγάρι θελήσει το ίδιο διάστημα να πάει στη Σαντορίνη θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για 4 βράδια. Αναμένεται να πληρώσει από 665 έως 1.034 ευρώ, τα ακτοπλοϊκά θα του κοστίσουν 488 ευρώ με όχημα, με το σύνολο να ανέρχεται στα 1.153 με 1.522 ευρώ.

Τέλος ένα τετραήμερο στη Μήλο έχει κόστος για το ζευγάρι από 480 έως 1.100 ευρώ σε διαμονή, 331 ευρώ σε ακτοπλοϊκό με το σύνολο να αγγίζει ακόμα και τα 1.431 ευρώ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News