ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ! Ανάσταση δύο ώρες νωρίτερα το Μ. Σάββατο – Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ! Ανάσταση δύο ώρες νωρίτερα το Μ. Σάββατο – Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάλι καλά που  δεν αλλάξαν και την ημέρα της Ανάστασης! Σε εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και δυόμιση ώρες νωρίτερα θα έχουμε φέτος το Πάσχα την Ανάσταση…

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ουτε και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά.  Από τη συζήτηση που είχαν στο περιθώριο επετειακής εκδήλωσης της Βουλής έγινε αντιληπτό οτι δε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό. Θα κάνουμε Πάσχα στις πόλεις ή όπου βρίσκεται ο καθένας.

Η Ανάσταση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους γύρω στις 21.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά σε αυτό δεν έχει πρόβλημα ούτε και η Εκκλησία, αφού συνηθίζεται να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση σε περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετοί ιερείς και τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε στο Star και τον κοινοβουλευτικό του συντάκτη Γιώργο Κολοβάτσιο για το τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό:

«Βρήκαμε μια λύση. Θα κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα, με περισσσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας…Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε αλλά δεν μας αφήνουνε, αλλά είναι και μια εκδήλωση… Οι κάτοικοι φοβούνται! Κυρίως στα νησιά».

Όσον αφορά το αν η περιφορά θα γίνεται μέσα στο ναό ή θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Γύρω από τον ναό».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Νέα προθεσμία πήρε ο 39χρονος από την ανακρίτρια για τη δολοφονία της Μόνικα

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.