Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Siemens

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ντογιάκος ζητεί την επίμαχη αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να μελετήσει αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Ισίδωρος Ντογιάκος την βάζει στο «μικροσκόπιο» του.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί την επίμαχη αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να μελετήσει αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης.
Είναι η δεύτερη κίνηση του κ. Ντογιάκου που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς έχει ήδη παρέμβει σε ότι αφορά το σκέλος της απόφασης που αφορά στο θέμα της παραγραφή.
Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσωπα με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους να καθόρισαν την πορεία της υπόθεσης η οποία μπήκε στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών πριν από περίπου 17 χρόνια.
Σύμφωνα με την παραγγελία, θα εξεταστεί εάν πρόσωπα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα, είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens με αποτέλεσμα να συντελέσουν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.
Συγκεκριμένα, με την παραγγελία του, μεταξύ άλλων , ζητεί«να ελέγξετε αν και σε ποιο βαθμό συνετέλεσαν στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων της εν λόγω υπόθεσης και οι επελθούσες, κατά καιρούς νομοθετικές μεταβολές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα με τους νόμους 4619 του 2019, 4637 του ίδιου έτους και 4855 του 2021…».
Επιπλέον ζητεί να διερευνηθεί « αν συντρέχει ή όχι περίπτωση πράξεων η παραλείψεων, αξιοποίνου χαρακτήρα, προσώπων με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης και συνετέλεσαν ουσιωδώς στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων».

Δείτε ακόμα:  Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Καθησύχασε τους γονείς για την ηπατίτιδα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News