ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ιερέα που προφυλακίστηκε για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλείται να δώσει εξηγήσεις για όσα προέκυψαν στις 25 Ιανουαρίου
Στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου κρατείται από χθες, Παρασκευή (21/1) ο 50χρονος ιερέας που τον Ιούνιο του 2021 προφυλακίστηκε μετά από μήνυση που υποβλήθηκε και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για βιασμό ανηλίκου, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.
Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο, μετά και τις αποκαλύψεις για το ιδιότυπο «κοινόβιο» που είχε δημιουργήσει ο κληρικός στην οικία του στο Αγρίνιο, με την σύζυγο και τα παιδιά του, καθώς και δυο ακόμη διαζευγμένες γυναίκες με τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με το agriniopress.gr, υπάρχουν νέα στοιχεία σε βάρος του, από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ ) σε κινητά, υπολογιστές, κάρτες κλπ ηλεκτρονικά αρχεία που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες της Αστυνομίας και που φέρεται να ανήκουν στον κατηγορούμενο.
Το πόρισμα της ΔΗΕ φέρεται να είναι επιβαρυντικό για τον ιερέα, που ήδη αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Το υλικό, σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο, ενισχύει την κατηγορία ότι για αρκετό χρονικό διάστημα υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση – εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών, που οι μητέρες τους, είχαν εμπιστευτεί στα χέρια του.
Ο ίδιος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα επιπλέον αυτά στοιχεία την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου.
Το Ιούνιο, η υπεράσπιση του κληρικού, είχε κάνει λόγο για «στημένη δικογραφία» και ότι δεν στοιχειοθετείται από πουθενά το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, με βάση το υλικό που βρέθηκε. Παράλληλα, κατήγγειλε προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών περιστατικών. Η προσαγωγή του τότε, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, για να συμπαρασταθούν στις δυο αδελφές που κατήγγειλαν και μήνυσαν τον 50χρονο.

Δείτε ακόμα:  «Μάχη» με τις φλόγες στο Άγιο Όρος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News