ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Νέα στοιχεία-σοκ για την διαχείριση των οικονομικών της σπιτονοικοκυράς από το ζεύγος Δασκαλάκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φέρεται να σήκωσαν από το 2017 από τον λογαριασμό της συνολικά 55.000 ευρώ και δήλωσαν αδυναμία να πληρώσουν την κηδεία της
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα περιουσιακά στοιχεία της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ευγενίας Κούτρα, από τον 30χρονο.
Συμφωνα με φίλη της 69χρονης που μίλησε στην εκπομπή Livw News, η Ευγενία Κούτρα έδωσε μετρητά στο χέρι της Ρούλας Πισπιρίγκου, πριν μπει στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε, ωστόσο στην κηδεία της το ζευγάρι από την Πάτρα δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τα έξοδα. «Την ώρα που ήρθε το ασθενοφόρο να την παραλάβει, η σπιτονοικοκυρά έδωσε στη Ρούλα ένα πόσο, που είχε για έκτακτη ανάγκη στο πορτοφόλι της. Δεν ξέρω πόσα χρήματα ήταν, 500 , 1.000 ευρώ; Πάντως της τα έδωσε στο χέρι και της είπε “κράτα τα για παν ενδεχόμενο”», ανέφερε η φίλη της σπιτονοικοκυράς.
Η 69χρονη κατέληξε λίγες ημέρες μετά. Άγνωστο παραμένει ωστόσο, που δαπανήθηκε το χρηματικό αυτό ποσό, που έδωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Όταν έφτασε η ώρα της κηδείας, το γραφείο τελετών ρώτησε τον Μάνο και τη Ρούλα, ποιος θα αναλάβει τα έξοδα. Εκείνοι αποκρίθηκαν, πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αναλάβουν» είπε η φίλη της 69χρονης. Η Ρούλα Πισπιρίγγου σε συνέντευξή της στην Αγγελική Νικολούλη είχε πει, ότι έβαλε πωλητήριο στα έπιπλα της 69χρονης, για να καλύψουν τότε τα έξοδα της κηδείας, κάτι για το οποίο ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωνε άγνοια.
Χτες η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω του δικηγόρου της έδωσε μια νέα εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από την τελευταία σύνταξη της Ευγενίας Κούτρα. Ωστόσο και αυτή η εκδοχή προκαλεί ερωτηματικά, αν αναλογιστεί κανείς, πως η τελευταία ανάληψη σύνταξης δεν έγινε τις ημέρες πριν την κηδεία, ώστε να καλυφθούν έτσι τα έξοδα, αλλά ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2020.
Μυστήριο με τους λογαριασμούς
Το θέμα με τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς αρχίζει ουσιαστικά το 2017, όταν δηλαδή μπαίνουν οι υπογραφές στο πληρεξούσιο και ο Μάνος Δασκαλάκης ορίζεται από την ίδια διαχειριστής των οικονομικών της. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, από την ημέρα που ανέλαβε ο Μάνος Δασκαλάκης, έγιναν συνολικές αναλήψεις ύψους 55.000 ευρώ με μέσο όρο των μηνιαίων αναλήψεων τα 1.279 ευρώ τον μήνα.
Ωστόσο, τα χρέη στη ΔΕΗ στο διώροφο σπίτι στην οδό Μπιζανίου ξεπερνούσαν τις 15.000 ευρώ. Ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος που έφτασε τον Μάρτιο του 2022 στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς, αναφέρει ανεξόφλητο ποσό 502 ευρώ. Στον 1ο όροφο, εκεί που ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φτιάξει το στούντιο ηχογράφησης και είναι στο όνομα του συζύγου της σπιτονοικοκυράς, το ρεύμα έχει κοπεί από τις 24 Αυγούστου 2021 για χρέη στη ΔΕΗ ύψους 7.960 ευρώ.
Στους κοινόχρηστους χώρους του διώροφου σπιτιού το ρεύμα έχει επίσης κοπεί από τις 15 Οκτωβρίου του 2021 λόγω χρέους 6.100 ευρώ, ενώ υπάρχει ένα ακόμα ανεξόφλητο ποσό στη ΔΕΗ αξίας 518 ευρώ. Συνολικά, οι οφειλές για το ρεύμα φτάνουν τα 15.080 ευρώ. Οφειλές υπάρχουν και στο νερό και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα που έμενβε το ζευγάρι 387 ευρώ, στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς 164 ευρώ και στο κοινόχρηστο 479 ευρώ, σύνολο δηλαδή 1.030 ευρώ.
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους στενούς συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, ζητούν να προχωρήσει η έρευνα, για να διαπιστωθεί, πόσα χρήματα έκαναν φτερά, χωρίς το ζευγάρι να έχει σχετική άδεια.

Δείτε ακόμα:  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (4/12), λόγω αγώνα δρόμου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News