Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο των τριών παιδιών – Νέος γύρος καταθέσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ερωτηματικό παραμένει το πώς έχει διαμορφωθεί το μοτίβο του θανάτου»
Αρχίζει μέσα στην εβδομάδα ένας κύκλος περίπου 25 καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών, από τις οποίες τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης θανάτου των τριών κοριτσιών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.
Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.
«Από αύριο αναμένεται να επιταχυνθεί η έρευνα της ΕΛΑΣ για το θάνατο των τριών παιδιών, αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις στις αρχές της εβδομάδας και θα κληθούν σειρά από μάρτυρες, ιατροδικαστές και γιατροί που παρακολούθησαν τα παιδιά».
«Σε συνέντευξή του ο πατέρας, μιλώντας για το θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, είπε ότι οι γιατροί του είχαν πει ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 37 χρόνια. Για το δεύτερο κορίτσι η πάθηση που είχε ήταν η μοναδική στην Ελλάδα», συνέχισε ο ίδιος.
«Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ερωτηματικό παραμένει το πώς έχει διαμορφωθεί το μοτίβο του θανάτου, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να πεθαίνουν τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας, όταν δεν τα επιτηρούν οι γιατροί», τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.
«Τον Μάρτιο του 2021 πέθανε αιφνιδιαστικά το 6 μηνών κοριτσάκι και μετά από μία εβδομάδα παθαίνει ανακοπή και εμφανίζει μετά εγκεφαλοπάθεια το 9 ετών παιδί που μέχρι τότε δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.
«Εκ των πραγμάτων θα φτάσουμε να ερευνούμε μόνο εξωτερικό παράγοντα»«Είναι μια πολύ εξαιρετική περίπτωση. Από την πρώτη στιγμή απορούμε πώς έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους οι γονείς. Αυτό που ερευνάται, είναι η περίπτωση του να υπάρχει όχι ιατρική αμέλεια, αλλά κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Το Ανθρωποκτονιών δεν έχει στοχοποιήσει κάποιον, έχει πιάσει τα πάντα από το μηδέν και προχωρά προσπαθώντας να βρει εξηγήσεις. Στην ιατρική αμέλεια όταν ερευνούμε πιθανή ποινική ευθύνη κάποιου γιατρού εξετάζεται τι έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά. Μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ότι κανένας γιατρός δε λειτούργησε έξω από το πρωτόκολλο. Άρα εκ των πραγμάτων θα φτάσουμε να ερευνούμε μόνο εξωτερικό παράγοντα», σημείωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

Δείτε ακόμα:  Τέσσερις συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για καλλιέργεια κάνναβης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News