Νέες εξαιρέσεις για τον δακτύλιο – Ποια ΙΧ θα μπαίνουν στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι τελευταίες σκέψεις των κυβερνητικών παραγόντων που θα ανακοινωθούν σύντομα
Μια σύσκεψη απομένει στο Μέγαρο Μαξίμου για να οριστικοποιηθούν οι κατηγορίες οχημάτων που θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας,. Μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, ενόψει και της εφαρμογής του μέτρου στις 25 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κυβέρνησης προσανατολίζεται στο να επιτρέψει την είσοδο στον δακτύλιο, πέραν των ηλεκτρικών, των υβριδικών οχημάτων, ενδεχομένως και εκείνων που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο.
Υπενθυμίζεται ότι, προς ώρας, οι εξαιρέσεις από τον δακτύλιο είναι πολλές και οι «άδειες δακτυλίου» προσφέρουν ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο) που εκδίδονται, αναρίθμητες. Οι κυριότερες εξαιρέσεις από το μέτρο είναι:
«Πράσινα» οχήματα (ηλεκτρικά, υβριδικά, EURO V ή μεταγενέστερης τεχνολογίας).Αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, οργανισμών κοινής ωφελείας με ειδικές πινακίδες ή
εμφανή σήματα.
Αυτοκίνητα ιατρών.
Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες Ελλήνων του εξωτερικού και ξένων επισκεπτών της χώρας για τις πρώτες σαράντα ημέρες της παραμονής τους στην Ελλάδα.
Αναπηρικά αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (πχ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή άτομα με αναπηρίες).
Τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων της περιοχής που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου.

Δείτε ακόμα:  Οι Παλιές Σινιές της Κέρκυρας θα σε ταξιδέψουν στον χρόνο (photos)

Newsroom | Pireas News