Νέο «καμπανάκι» για κορονοϊό – «Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο κορονοϊός μας προειδοποιεί, πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης»
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας έκρουσε το πρωί της Τετάρτης (18/08) ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα» και ότι «στο τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό».
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως τα νεκροταφεία είναι γεμάτα, υπογραμμίζοντας: «Ο κορονοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης». Και πρόσθεσε: «Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα. Είχαμε φτάσει να υπογράφουμε τέσσερα με πέντε πιστοποιητικά θανάτου στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα».
Επίσης, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως «δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε ούτε τους ασθενείς με κορονοϊό, ούτε τους άλλους ασθενείς επειδή μερικοί δεν μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν».
Καπραβέλος: Ζήτημα παιδείας ο εμβολιασμός

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ο διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά, «οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε».
Η ηθική υποχρέωση είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα από δώδεκα ετών και πάνω, όλων των πολιτών, με την έννοια της προστασίας της ζωής, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος. Ανέφερε ωστόσο, ότι υπάρχει ένα όριο στη λογική. «Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι δεν ακολουθήσουν αυτή την ηθική υποχρέωση, που είναι ο εμβολιασμός, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

Δείτε ακόμα:  Πόσο «αθώο» είναι το κρύο για τον ανθρώπινο οργανισμό; Τι απαντούν οι ειδικοί

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News