Νοσοκομείο Αντικαρκινικό Μεταξά! Τραγική έλλειψη φαρμάκων και υποστελέχωση υπηρεσιών!

Νοσοκομείο Αντικαρκινικό Μεταξά! Τραγική έλλειψη φαρμάκων και υποστελέχωση υπηρεσιών!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεταξά διαπιστώθηκε διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου λόγω υποστελέχωσης στο φαρμακευτικό τμήμα με αποτέλεσμα ακυρώσεις των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών!

Η ασθένεια λόγω Covid-19 της μόνιμης φαρμακοποιού, σε αυτό  απέμεινε η επικουρική υπάλληλος η οποία πήγε προσωρινά από το Τζάνειο νοσοκομείο και εξαναγκάστηκε να δουλέψει άρρωστη με γρίπη!

Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή θεραπείας των ασθενών!

Το γεγονός αυτό  αναδεικνύει μεταξύ των άλλων τις δραματικές συνέπειες στην υποστελέχωση διαφόρων νευραλγικών υπηρεσιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο φαρμακευτικό τμήμα να απασχολείται 1 μόνιμη υπάλληλος!

Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και για αυτό το πρόβλημα έως τώρα έχουν πέσει στο κενό!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες αφού με την πολιτική της υποβαθμίζει και απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση, αρνείται να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού  προσωπικού, επιχειρεί την συγχώνευση νοσοκομείων, βάζει από το παράθυρο ιδιώτες στην λειτουργία των δομών και υπηρεσιών και οδηγεί τους ασθενείς στα επιχειρηματικά κοράκια της ιδιωτικής υγείας!

Αυτή η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στη δημόσια υγεία είναι συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν σε προγενέστερο διάστημα τα κόμματα που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Θεωρούμε την ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων ότι είναι αβάσιμη, παραπλανητική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…

Απαιτούμε την επαναλειτουργία και πλήρη στελέχωση του φαρμακείου, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Δωρεάν υγεία και φάρμακα για όλο το λαό.

H Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στηρίζει την κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το Σωματείο εργαζομένων στο Μεταξά για την Παρασκευή 13/1 στις 10 π.μ.

Δείτε ακόμα:  Σαλαμίνα: Σχολείο υπό κατάρρευση στο Αμπελάκι υποδέχθηκε τους μαθητές! (φωτο)

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News