«Νότες Φρίκης»: Διαδικτυακή εκδήλωση για την μουσική στο Άουσβιτς

«Νότες Φρίκης»: Διαδικτυακή εκδήλωση για την μουσική στο Άουσβιτς

Music NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην παράδοξη ύπαρξη της μουσικής στα στρατόπεδα εξόντωσης θα είναι αφιερωμένη η διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, στις 27 Ιανουαρίου στις 19:00. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την 76η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς -Μπιρκενάου από τα Σοβιετικά στρατεύματα, έχει τίτλο «Νότες Φρίκης».

Την έναρξη θα κάνουν Έλληνες επιβιώσαντες όμηροι των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανάβοντας τα κεριά της επτάφωτης λυχνίας, τιμώντας έτσι τη μνήμη όσων χάθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το χαρτοφυλάκιο της προώθησης του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, στην αρθρογράφο/επικοινωνιολόγο Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.

Ο κ. Αντιπρόεδρος μιλάει για τις μνήμες του από τη Θεσσαλονίκη και αναπτύσσει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ σχετικά με την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς, και ο πρέσβης του κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι.

Αν και η χρήση της μουσικής στα στρατόπεδα κάλυπτε πολλούς τομείς, η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη χρήση της ως συνοδεία των μελλοθανάτων στους θαλάμους αερίων, δηλαδή ως διακόσμησης του πόνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω εγγραφής ΕΔΩ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δημήτρης Κατσικάρης: Υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News