Ο Δήμος Πειραιά προωθεί ανάπλαση στην Χαριλάου Τρικούπη για τα κρουαζιερόπλοια και όχι για τους κατοίκους;

Ο Δήμος Πειραιά προωθεί ανάπλαση στην Χαριλάου Τρικούπη για τα κρουαζιερόπλοια και όχι για τους κατοίκους;

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια. Η “μελέτη” ανάπλασης που προωθεί ο Δήμος μας για τον κεντρικό Πειραιά έχει τίτλο « Διαμόρφωσης Πύλης εισόδου στον Πειραιά για επισκέπτες  κρουαζιέρας-Ανάδειξη κεντρικής και πολιτιστικής διαδρομής με παρεμβάσεις στο Δημόσιο χώρο», υποδηλώνοντας ή μάλλον δηλώνοντας με φυσικότητα, ότι στην ΟΛΠ- Cosco δεν ανήκει μόνο το λιμάνι του Πειραιά αλλά και ο κεντρικός Πειραιάς!

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά ξεκινά κινητοποιήσεις και θα παρακολουθήσει το συμβούλιο στην Α’Δημοτική Κοινότητα Πειραιά(Λεωφ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης) την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ

Δείτε ακόμα:  ΟΛΠ Α.Ε.: Συνάντηση Captain Weng Lin με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα 

 Είναι απογοητευτικό η ανάπλαση των γειτονιών και των δρόμων που ζούμε να μην αφορά τους κατοίκους, ούτε καν στον τίτλο! Βέβαια, μιλάμε για μια μελέτη γεμάτη ασάφειες σχετικά με τις κυκλοφοριακές και άλλες ρυθμίσεις, καθώς τέτοιες “λεπτομέρειες” αφορούν τους κατοίκους και την καθημερινότητα τους, αλλά δεν ενδιαφέρουν διόλου τους εισηγητές της “μελέτης”. Το έχουμε ξαναδεί το έργο με το St Paul και τις θέσεις στάθμευσης που αφαιρέθηκαν από τους κατοίκους: ο δήμαρχος κ. Μώραλης, υποσχέθηκε δημοτικό πάρκινγκ όταν συναντηθήκαμε μαζί του, χωρίς να κρατήσει το λόγο του. Το ίδιο και χειρότερο πιθανολογούμε ότι γίνεται και τώρα. Τα σχέδια που λαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους τουρίστες και όχι τους κατοίκους δεν ασχολούνται μόνο με τις θέσεις στάθμευσης αλλά προωθούν την ανάπτυξη μαζικού τουρισμού, ο οποίος οπουδήποτε στον κόσμο επελαύνει, μετατρέπει σταδιακά την καθημερινότητα των κατοίκων σε κόλαση. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.