Ο Γιάννης Καλλιάνος έστειλε «απειλητικό» μήνυμα στον αγγειοχειρουργό καταγγέλλει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Έχεις μπροστά σου έναν βουλευτή, θα αποδεχτείς προσφορά χρημάτων, γι’ αυτό που είναι καθήκον σου να κάνεις;» διερωτήθηκε με νόημα ο δικηγόρος του γιατρού
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, φέρεται να έστειλε απειλητικό μήνυμα στον γιατρό που επέβλεπε τη νοσηλεία του πατέρα του, υποστήριξε ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή TLive του Alpha.
Ο κ. Δημητρακόπουλος μετέφερε τα συλλυπητήρια στον Γιάννη Καλλιάνο και την οικογένειά του για τον θάνατο του πατέρα του και ανέφερε ότι «αν δεν υπήρχε η αναφορά για το φακελάκι, δεν θα υπήρχε καμία απάντηση, στα όσα έλεγε για ιατρική αμέλεια και για πλημμελή αντιμετώπιση του πατρός του». «Όταν όμως ακούγεται μια καταγγελία, που ουσιαστικά αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα, όταν ακούγεται ότι ένας άνθρωπος, ακαδημαϊκός, όπως ο εντολέας μου, που διδάσκει φοιτητές και γιατρούς, χειρουργεί δεκάδες ανθρώπους, σώζει ζωές, είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας, όταν επιχειρείται να ακυρωθεί η ηθική υπόσταση αυτού του ανθρώπου, το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να απαντήσω, σεβόμενος πάντα τον πόνο της οικογένειας» πρόσθεσε.
Ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού χαρακτήρισε «όψιμη» την καταγγελία, «που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα». Ισχυρίσθηκε ακόμη, ότι ο Γιάννης Καλλιάνος φαινόταν να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον γιατρό και υποστήριξε ότι «υπάρχει μήνυμα γραπτό του Γιάννη Καλλιάνου δύο μέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του, που κλείνει με τη φράση “περίσσια εκτίμηση” στο πρόσωπο του εντολέα μου. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι λέει. Ούτε δίκη θα κάνουμε εδώ. Κλείνει με την έκφραση “με περίσσια εκτίμηση”. Δεν μπορεί να υπάρχει περίσσια εκτίμηση, αν ένας πανεπιστημιακός έχει δεχθεί φακελάκι 500 ευρώ, δεν τον έχεις σε εκτίμηση».
Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο κατήγγειλε ο κ. Καλλιάνος τον γιατρό, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε: «Σε έναν άνθρωπο, που είναι καθηγητής και έχει μπροστά του έναν βουλευτή και ο αδερφός του βουλευτή είναι επίσης γιατρός, στην ιατρική υπάρχει κανόνας απαράβατος, όταν εξυπηρετούνται συγγενείς γιατρού, δεν του δίνεις ούτε ένα μπουκάλι κρασί. Έχεις μπροστά σου έναν βουλευτή, θα αποδεχτείς προσφορά χρημάτων, γι’ αυτό που είναι καθήκον σου να κάνεις; Με ρωτάτε για ποιο λόγο να καταγγείλουν; Δεν υπάρχει τυχαία το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, δεν υπάρχει τυχαία η ψευδής καταμήνυση. Τον λόγο που το έκαναν, δεν μπορώ να τον γνωρίζω. Ξέρω ότι ο Καλλιάνος έστειλε: “Υπόσχομαι να σου τελειώσω την καριέρα”. Όλα αυτά μπορούν να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα…».
Ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού ανέφερε τέλος: «Θα γίνει ΕΔΕ, μπορεί να γίνει προκαταρκτική. Ένας που προσφέρει δώρο σε δημόσιο υπάλληλο, διαπράττει αδίκημα, την ενεργητική δωροδοκία. Πλέον, με το υφιστάμενο καθεστώς είναι ενεργητική δωροδοκία. Πηγαίνουμε στην παθητική δωροδοκία, μόνο αν (ο άλλος) αποδεχθεί την προσφορά».

Δείτε ακόμα:  Πλημμύρισαν χωριά στους δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News