ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ο ιός κρύβει «άσσο στο μανίκι»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύουμε 9 στους 10 ανεμβολίαστους, άνω των 65 με υποκείμενα»
Για την πορεία της πανδημίας μίλησαν ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
‘Όπως εξήγησε ο Νικόλαος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ιός παρουσιάζει πανευρωπαϊκά έξαρση, την ώρα που στη χώρα μας τα κρούσματα βρίσκονται σε ύφεση και οι επιστήμονες σε εγρήγορση υπό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας και πιο επικίνδυνης μετάλλαξης.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν τα εμβόλια προκαλούν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, τόνισε πως «οι μεταλλάξεις αποτελούν φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί. Όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα».
«Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο Ν. Τζανάκης.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, παρατήρησε πως «όλες οι νέες μεταλλάξεις ξεκίνησαν από χώρες με χαμηλό εμβολιαστικό κοινό, όπως η Ινδία».
Ο καθηγητής τόνισε πως αυτήν τη στιγμή «νοσηλεύουμε 9 στους 10 ανεμβολιάστους, άνω των 65 με υποκείμενα. Αυτό είναι που οδηγεί τη μετάλλαξη Δέλτα, την Όμικρον».
Ενώ αναφερόμενος σε αυτήν την κατηγορία ασθενών που δεν εμβολιάζονται υπό το φόβο των υποκείμενων νοσημάτων, απάντησε πως «τα συνοδά νοσήματα κάνουν πιο μακρά τη νοσηλεία από τον κορονοϊό».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ένταλμα σύλληψης για οπαδό που ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στα επεισόδια σε βίντεο

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News