«Ο Καλογρίτσας έφτιαχνε το κανάλι για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ως στρατιώτης του Μαξίμου»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι κατέθεσε ο οικονομολόγος, Κυριάκος Τόμπρας – «Είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια», δήλωσε ο Καλογρίτσας
Στο παρασκήνιο πίσω από την συμμετοχή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 αναφέρθηκε ο οικονομολόγος, Κυριάκος Τόμπρας ο οποίος εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του επιχειρηματία και της Λιβανέζικης εταιρίας CCC, της οικογένειας Χούρι.
Καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζονται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο μάρτυρας, αφού διευκρίνισε πως αναφέρεται μόνο σε πραγματικά περιστατικά που «είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αυτιά μου», σημείωσε πως μοναδικός σκοπός του είναι να πει την αλήθεια. «Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά και έδωσε τη δική του εκδοχή για τις ημέρες που, όπως είπε, ενημερώθηκε πως οι Λιβανέζοι αναζητούν συνεταίρο καθώς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε κανάλι, «ένα εγχείρημα φιλικό προς την τότε κυβέρνηση».
Ο κ. Τόμπρας κατέθεσε πως απευθύνθηκε στους Γ. Κουρή και Φίλιππο Βρυώνη οι οποίοι, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν «τις ευλογίες» της κυβέρνησης.
«Το διάστημα εκείνο δεν υπήρχε άλλος καναλάρχης με κανάλι μικρής εμβέλειας που θα μπορούσα να απευθυνθώ. Τότε κυκλοφορούσε το όνομα του Χρ. Καλογρίτσα, που ήταν γνωστός ως ο «κόκκινος εργολάβος» και ότι ήθελε να συμμετέχει, αλλά δεν είχε έτοιμο κανάλι. Πήγα και τον είδα και του είπα «πήγαινε να πάρεις και εσύ τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης γιατί ο Κουρής δεν πήρε τίποτα». Ο Καλογρίτσας μου είπε με το σκεπτικό «ναι μπορώ», «ναι θέλω», «έχω μιλήσει με τα παιδιά» όπως έλεγε για την κυβέρνηση και μου ζήτησε να τον φέρω σε επαφή με τον Χούρι» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για ραντεβού στις 24/8/2016 του επιχειρηματία με τον ο Σάμερ Χούρι, σε σκάφος στο Πόρτο Χέλι, όπου «έδωσαν τα χέρια».
«Είκοσι πέντε εκατ. Θα έβαζε η πλευρά Χούρι στην αρχή και άλλα 25 εκατ. ο Καλογρίτσας μετά το διαγωνισμό…» ανέφερε συμπληρώνοντας πως ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ και μίλησε για συνάντηση που είχε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας και ο Χούρι στο Μέγαρο Μαξίμου «για να πιέσουν για την εγγυητική επιστολή» λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει ο χρόνος.
«Του είπα ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος. Μου έδωσε τον Χούρι και τους είπα να με βάλουν σε ανοιχτή ακρόαση με τον υπουργό . Και αν ήταν πράγματι με τον υπουργό εγώ είπα ότι αυτή η εγγυητική επιστολή του Χούρι, είναι σκ@@@ σε σχέση με αυτό που ζητά ο διαγωνισμό και δεν καλύπτει το γράμματα του διαγωνισμού.» κατέθεσε και συνέχισε λέγοντας «Σε μία ώρα με πήρε ο Χούρι και μου είπε ότι θα φέρουν χρήματα. Προφανώς εννοούσε θα μου τα έφερναν σε σακούλες. Και εγώ τι θα τα κάνω; Δεν γίνονται αυτά. Έτσι, φτάνουμε το Σάββατο το πρωί και επινοεί ο Φουάτ Χούρι το εφεύρημα της υπεργολαβίας. Ο μόνος νομιμοφανής τρόπος για να έρθουν λεφτά από τα Εμιράτα στην Αθήνα άμεσα και με αυτή θα σας βάλω 3 εκατ. ως προκαταβολή της σύμβασης. Την Κυριακή που είναι εργάσιμη οι τράπεζες ήταν ανοιχτές . Η συναλλαγή εκκαθαρίστηκε από την HSBC Λονδίνου και κάπως έτσι κατάφερε να πάει τη Δευτέρα το μεσημέρι την εγγυητική επιστολή . Έτσι, χρηματοδοτήθηκε ο «Τοξότης» για να βγάλει την εγγυητική και να συμμετάσχει η εταιρεία στο διαγωνισμό».
«Ξεκίνησε πόλεμος λάσπης κατά της οικογένεια Καλογρίτσα με τα μεγαλύτερα ψέματα»
Τότε, σύμφωνα με τον μάρτυρα «ξεκίνησε το επικοινωνιακό πανδαιμόνιο». «Μέχρι τότε κανένας δεν πίστευε ότι θα το κατάφερνε αφού όλοι ήξεραν ότι ο λογαριασμός στην Άττικα είχε μηδενικό υπόλοιπο και οι λογαριασμοί ήταν δεσμευμένοι από το ΚΕΦΟΜΕΠ» είπε σημειώνοντας πως γίνονταν αναφορές σε τραπεζικό δάνειο το οποίο δεν υπήρχε αλλά και στα περίφημα βοσκοτόπια.
«Όλη αυτή η ιστορία στήθηκε με τα mail, δεν υπάρχουν βοσκοτόπια στην εξίσωση. Ξεκίνησε πόλεμος λάσπης κατά της οικογένεια Καλογρίτσα με τα μεγαλύτερα ψέματα. Αυτό του δημιουργεί πρόβλημα σε όλη την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Βρέθηκε σε πόλεμο επικοινωνιακό λάσπης. Το παράπονό του ήταν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είχε καμία στήριξη. Από την άλλη πλευρά έρχεται η πλευρά Χούρι και είπε ότι πήγε να κάνει δουλειά με τον Καλογρίτσα γιατί ήταν φίλος της κυβέρνησης. Η CCC υπαναχωρεί και δεν θα καταβάλει τα 17,5 εκατ. Ευρώ που αντιστοιχούσαν στην πρώτη δόση … Τα λεφτά δόθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό και υπαναχώρησε γιατί δεν είδε στο πρόσωπο Καλογρίτσα κυβερνητική στήριξη. Ο άνθρωπος καταστράφηκε οικονομικά και καταστράφηκε και η υγεία των δύο παιδιών του» είπε ο μάρτυρας και απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε πως σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά «επισκέφθηκαν καναλάρχες, συγκεκριμένα τον Κοντομηνά και τον Μαρινάκη και ζητούσε χρήματα για να πάρει λεφτά για την καταβολή της πρώτης δόσης». Τελικά, η συμφωνία δεν έκλεισε και μετά από μια τελευταία προσπάθεια με τους Άραβες που απέτυχε «ο Καλογρίτσας δεν έγινε υπερθεματιστής και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα «η αφανής εταιρεία για τα 3 εκατ. ήταν Παππάς- Χούρι με εκπρόσωπο τον Καλογρίτσα» ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ την αμοιβή του που ήταν 300.000 ευρώ. «Ο Καλογρίτσας δεν είχε υποχρέωση να επιστρέψει τα λεφτά στους Άραβες … Του είπα δώσε μου τα λεφτά που μου χρωστάς και μου είπε ότι τα ξόδεψα για το «Ντοκουμέντο» και έχω δώσει και παραπάνω . Τότε αρχίζει η ιστορία με τη CCC. Συμβιβάστηκα έπαιξα και έχασα και δεν πήρα χρήματα» κατέθεσε.
Αναφερόμενος στις προθέσεις του Χρήστου Καλογρότσα ο μάρτυρας υποστήριξε πως από την πρώτη μέρα έλεγε πως φτιάχνει το κανάλι «για λογαριασμό των παιδιών, δηλαδή της κυβέρνησης του Σύριζα». «Ποτέ δεν είχε όραμα στα εβδομήντα του χρόνια δεν ήθελε να γίνει καναλάρχης Το έφτιαχνε για λογαριασμό του Σύριζα ως στρατιώτης του Μαξίμου» είπε και συνέχισε «Ο Καλογρίτσας δεν είναι το παιδάκι της ΚΝΕ που το στείλαμε να κολλάει αφίσες στην πανεπιστημίου Είναι ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, δεν είναι τυχαίος και ούτε ο πιο εύκολα διαχειρίσιμος άνθρωπος . Όμως, αυτός ο δύσκολος επιχειρηματίας που ξέρει ότι η συμμετοχή σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας είναι οικονομική αιμορραγία, το δέχθηκε γιατί ήταν στρατευμένος . Ήταν πειθαρχημένος στο κόμμα. Πήγε με το σκεπτικό να βοηθήσει την Αριστερά που κυβερνούσε».
Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως ο μάρτυρας είπε πως ο επιχειρηματίας δέχτηκε εκβιασμό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης .
Μάρτυρας: Ρωτήστε τον Καλογρίτσα να σας πει από ποιον ..
Συνήγορος Ν. Παππά : Αυτό που καταγγέλλει ο μάρτυρας είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αφεθεί να μας πει από ποιον εκβιάστηκε μέσα σε αυτό το κτίριο .
Πρόεδρος: Εκβιάστηκε γιατί;
Μάρτυρας: Εκβιάστηκε να σταματήσει να επιμένει με το επιχείρημα πως αν συνεχίσει, θα γίνει κατηγορούμενος και ο γιος του ο οποίος έχει προβλήματα υγείας. Μου τα είπε ο ίδιος μέσα στο σπίτι του . Και είπε το παιδί «Μπαμπά δεν πειράζει θα πάω να καταθέσω». Και εκείνη την ώρα το παιδί σωριάστηκε και έπαθε εγκεφαλικό .Ποιός έκανε τον εκβιασμό ρωτήστε τον Καλογρίτσα. Αυτό δεν το έβγαλα εγώ από το κεφάλι μου.
«Είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια»
Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Χρήστος Καλογρίτσας με δήλωση του έδωσε το στίγμα των θέσεων του λέγοντας:
«Οι υπεύθυνοι της υπόθεσης που βρίσκεται υπό την κρίση σας με κατέστρεψαν οικονομικά, επέτρεψαν να διασυρθώ δημοσίως με αναλήθειες, ψεύδη και ανυπόστατες συκοφαντίες. Δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως όφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο. Και το χειρότερο απ’ όσα υπέστην, ήταν η καταστροφή της υγείας μελών της οικογενείας μου.
Ενώ συνέβαιναν αυτά και έτρεχα σε γιατρούς, νοσοκομεία και δικηγόρους, επέλεγα συνειδητά να σιωπήσω. Η στάση μου αυτή της σιωπής ήταν πολιτική και μόνο πολιτική. Όσοι γνωρίζουν τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς και του χαρακτήρα μου καταλαβαίνουν.
Μίλησα μόνο μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κι αυτό πότε; Μόνον όταν προσπάθησαν να την εξαπατήσουν εκείνοι (Samer Khoury και λοιποί) που μεθόδευσαν αυτή τη θλιβερή υπόθεση, επιχειρώντας να μετατρέψουν μια στημένη, σκοπίμως ψευδή και διάτρητη διαιτητική απόφαση σε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, παραπλανώντας τον Έλληνα Δικαστή και, το κυριότερο, υποτιμώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Σήμερα είμαστε εδώ. Οι ίδιοι άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα αγωνίστηκαν να μετατραπώ σε κατηγορούμενο. Επίσης σκοπίμως δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η προσπάθεια να μειωθεί η δικονομική αξία της κατάθεσής μου είναι καταφανής. Είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Αφού φτάσαμε ως εδώ πρέπει να πω όλη την αλήθεια και να την αποδείξω με τα στοιχεία που διαθέτω. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό σας. Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, μέσω των συνηγόρων του, τόνισε πως αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. «Θα αποδειχθεί η αλήθεια και στο τέλος ελπίζουμε στη δίκαιη κρίση σας» ανέφερε ο συνήγορος του Γ. Μαντζουράνης.

Δείτε ακόμα:  Ξυλοκόπησε την 89χρονη μητέρα του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News