ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ο κορονοϊός θα μείνει για πάντα μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξηγεί τι θα γίνει με την 4η δόση του εμβολίου
Άσχημη είναι η πρόβλεψη για τον κορονοϊό από τον Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσά, ο οποίος πιστεύει ότι συνεχίζει να μάς ταλαιπωρεί για χρόνια.
Ο καθηγητής μίλησε για την άρση των μέτρων του κορονοϊού και τους φόβους για νέο κύμα από το φθινόπωρο. Ο κ. Πρασσάς στάθηκε στην βελτιωμένη εικόνα της πανδημίας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.
«Η εικόνα που βλέπει ο ΠΟΥ, είναι ότι η οξεία έξαρση της πανδημίας θα παύσει όταν σταματήσει να απειλείται το σύστημα υγείας με συνολική κατάρρευση. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία αποσυμπίεση στο σύστημα, ότι οι ΜΕΘ έχουν αδειάσει. Αυτό, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον ιό. Ο ιός θα συνεχίζει να μας πιέζει, τα νοσοκομεία μας θα συνεχίζουν να πιέζονται, και εποχιάκά θα ζήσουμε σίγουρα το επόμενο κύμα, το οποίος δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα εξελιχθεί. Έχουμε δύο στελέχη, τα οποία δυστυχώς ξεφεύγουν της προσοχής των αντισωμάτων, ακόμα και όσοι νόσησαν από την «όμικρον»», ανέφερε αρχικά στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και συνέχισε ως εξής:
«Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα δύο στελέχη, στη Νότια Αφρική που έκανε το κύμα δεν δημιούργησαν πολλή μεγάλη πίεση. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον ιό με όρους ΜΕΘ και διασωληνωμένων. Αυτός ο ιός θα μείνει για πάντα μαζί μας, έχει μολύνει ακόμα και οικόσιτα ζώα πλέον. Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις των αλλεπάλληλων νοσήσεων από covid. Ξέρουμε όμως ότι στον πρώτο χρόνο διπλασιάζεται το ρίσκο, όσων έχουν νοσήσει, να πάθουν πολύ σοβαρές πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και άλλα».
«Η κοινωνία θα πρέπει να επενδύσει στο να σταματήσει την μετάδοση στην κοινότητα. Να έχουμς καλύτερο αέρα, να φοράμε τις μάσκες μας όπου χρειάζεται. Ότι καταργήθηκε η μάσκα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πετάξουμε εντελώς», επεσήμανε.
Τέλος, για την 4η δόση ο κ. Πρασσάς είπε πως «δεν ξέρουμε πόση διάρκεια θα έχει η 3η δόση στον πληθυσμό και τα εύρος της, είναι κάτι που το μελετάμε».

Δείτε ακόμα:  Τι ερευνά το εγκληματολογικό στο κινητό του τηλέφωνο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News