Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται οι χρήστες της εφαρμογής WHATSAPP

Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται οι χρήστες της εφαρμογής WHATSAPP

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται οι χρήστες της εφαρμογής WHATSAPP. Η αλλαγή στους όρους και τις προϋποθέσεις στέλνει τους χρήστες του WhatsApp να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες παραιτούνται από το WhatsApp μετά την εισαγωγή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων για νέους αμφιλεγόμενους όρους και προϋποθέσεις.

Το WhatsApp, το οποίο έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, άρχισε να ενημερώνει τους χρήστες για τις αλλαγές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανησυχώντας πολλούς με αναφορές για κοινή χρήση δεδομένων από την εφαρμογή με τη μητρική εταιρεία Facebook, παρόλο που στο παρελθόν είχε δεσμευτεί να μην το πράξει.

Αυτό οδήγησε τους χρήστες να καταφύγουν στα όμοια του Signal και του Telegram, τα οποία ισχυρίζονται ότι προσφέρουν πλήρη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διατηρούν τα δεδομένα των χρηστών ασφαλή.

Εναλλακτικές λύσεις WhatsApp

Οι νέοι όροι και προϋποθέσεις του WhatsApp, τους οποίους οι χρήστες θα πρέπει να βλέπουν και να δέχονται κατά το άνοιγμα της εφαρμογής, περιλαμβάνουν συμβουλές ότι τα δεδομένα θα κοινοποιούνται τώρα στο Facebook.

Αν και αυτά τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν μηνύματα που αποστέλλονται ή κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω WhatsApp ή τοποθεσία του χρήστη, περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λογαριασμού, όπως όνομα και αριθμό τηλεφώνου, καθώς και πληροφορίες για το ακριβές μοντέλο της συσκευής που είναι χρήση, καθώς και τη διεύθυνση IP.

“Θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι η ενημέρωση πολιτικής δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο το απόρρητο των μηνυμάτων σας με φίλους ή συγγενείς”, έγραψε το WhatsApp σε ένα εταιρικό ιστολόγιο εξηγώντας τις αλλαγές.

Δείτε ακόμα:  Εκτός λειτουργίας Facebook, WhatsApp, Instagram! "Γλεντάει" το Twitter

“Αντ ‘αυτού, αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει αλλαγές που σχετίζονται με την αποστολή μηνυμάτων σε μια επιχείρηση στο WhatsApp, η οποία είναι προαιρετική και παρέχει περαιτέρω διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης δεδομένων.”

Οι χρήστες λένε ότι πρέπει να αποδεχτούν τους νέους όρους έως τις 8 Φεβρουαρίου, διαφορετικά δεν θα έχουν πρόσβαση στο WhatsApp.

Η προειδοποίηση δεν ισχύει για χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, αλλά έχει αποσταλεί σε συσκευές σε αυτές τις περιοχές. Το WhatsApp πρόσθεσε ότι η πρακτική της κοινής χρήσης δεδομένων με το Facebook δεν ήταν καινούργιο.

via

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News