«Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ» είπε ο γνωστός ποινικολόγος
Για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μίλησε το πρωί ο συνήγορος του 41χρονου αστυνομικού που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης, Αλέξης Κούγιας. «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής» τόνισε ο δικηγόρος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την Τρίτη (14/11) ο Αλέξης Κούγιας επεσήμανε: «Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρεις ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός».
«Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» ξεκαθάρισε ο ποινικολόγο.
«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι υπήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έξι συλλήψεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News