Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για τη δράση του 66χρονου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγούν ούτε βλαστοκύτταρα ούτε φάρμακα, κάνουν την κινητική αποκατάσταση»
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό, ο οποίος έστειλε στον θάνατο πέντε ασθενείς του.
Η δράση του ψευτογιατρού ξεκίνησε από το 2006, ενώ μέχρι στιγμής σε βάρος του υπάρχουν 15 καταγγελίες. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Πέτρος Λυμπερίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, ο Σύλλογος δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για τον συγκεκριμένο φυσιοθεραπευτή.
«Από τη πρώτη μέρα που έχει ξεσπάσει η υπόθεση, επειδή δεν είχαμε καμία καταγγελία, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές για να έχουμε ενημέρωση για το θέμα. Ο συγκεκριμένος εγγράφεται στον Σύλλογο το 2010. Έχει σπουδάσει κανονικά και έχει πάρει το πτυχίο του στην Ελλάδα, άρα και ασκεί κανονικά το επάγγελμα. Το 2001 άνοιξε εργαστήριο φυσιοθεραπείας και αυτό λειτουργούσε κανονικά μέχρι πέρυσι», δήλωσε.
Επιπλέον, ο κος Λυμπερίδης τόνισε πως οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγήσουν βλαστοκύτταρα και φάρμακα στους ασθενείς.
«Τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας είναι συγκεκριμένα. Οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγούν ούτε βλαστοκύτταρα ούτε φάρμακα, κάνουν την κινητική αποκατάσταση. Επομένως λοιπόν οι φυσικοθεραπευτές περιορίζονται στα δικά τους επαγγελματικά αντικείμενα».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη μετά από 10 χρόνια για την δολοφονία 76χρονου στα Χανιά

Newsroom | Pireas News