Ο τέως βασιλιάς δε θα ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους λόγω προεκλογικής περιόδου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πριν 50 χρόνια η Χούντα κατήργησε τη βασιλευομένη Δημοκρατία με ένα αμφιβόλου νομιμότητος δημοψήφισμα»
Την τελευταία του πνοή άφησε, το βράδυ της Τρίτης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε ηλικία 83 ετών και η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να κηδευτεί ως ιδιώτης και να μην τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
«Το θέμα είναι εάν εμείς σαν έθνος έχουμε συμφιλιωθεί με την ιστορία μας…γιορτάσαμε το 2021 τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, θυμάται κανείς τους εμφυλίους και τον διχασμό μεταξύ μας…και πριν 50 χρόνια η Χούντα κατήργησε τη βασιλευομένη Δημοκρατία με ένα αμφιβόλου νομιμότητος δημοψήφισμα» είπε αρχικά ο Χρήστος Ζαμπούνης, μιλώντας στο MEGA.
Ερωτώμενος για το εάν ο τέως βασιλιάς υπήρξε «θύμα» της μητέρας του, Φρειδερίκης απάντησε: «Ήταν δυναμική η Φρειδερίκη…έτρεχε πάνω κάτω όλη την Ελλάδα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της, με την προίκα της σώθηκαν από τη φτώχεια πολλές κοπέλες…θέλω να πω δεν είναι απαραιτήτως κακό να έχεις μία δυναμική μητέρα. Ότι δεν είχαν το δικαίωμα οι πολιτικοί της τότε εποχής να κάνουν αυτό που ήθελαν, γιατί σκεφτόντουσαν πως θα “τ’ ακούσουν” από τη Φρειδερίκη, έχουν το δικαίωμα να την κρίνουν έτσι».
Ο Χρήστος Ζαμπούνης δήλωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης να μην ταφεί ο τέως βασιλιάς, με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά ως ιδιώτης,  πάρθηκε λόγω προεκλογικής περιόδου.
«Αρχηγός κράτους ήταν, έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη, δεν έχει καμία σημασία» συμπλήρωσε.
Τόνισε πως ο τέως βασιλιάς ουδέποτε εξέφρασε το παράπονό του προς το ελληνικό κράτος και μάλιστα παραδέχτηκε τα λάθη του.
«Το ’74 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον απέκλεισε από την ισότιμη εκλογική αναμέτρηση. Γίνεται ένα δημοψήφισμα και μιλούσε ο ένας. Γι’ αυτό και ο πατήρ Μητσοτάκης το ’88 είπε το περίφημο “unfair”. To να πεις πως το δημοψήφισμα που έκανε ο ιδρυτής της παρατάξεώς σου, ήταν άδικο, ήταν μία δήλωση γενναιότητος» προσέθεσε.
«Φαίνεται πως οι βασιλείς της Ισπανίας θα έρθουν, και φαίνεται ότι και οι Δανοί θα ‘ρθούν…εάν υπήρχε περισσότερος χρόνος, θα ήταν όλοι εδώ γιατί όλοι τον καλούσαν» κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Δείτε ακόμα:  Επιχείρηση για να μεταφερθεί ταχύτατα στο νοσοκομείο άνδρας που υπέστη έμφραγμα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News