«Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν διαρκείας – Δεν τον ένοιαζε τίποτα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψυχίατρος σκιαγράφησε το ψυχικό προφίλ του 34χρονου πιλότου
Για «ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή» έκανε λόγο αναφερόμενη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ψυχίατρος-ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια που κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως μάρτυρας από την πλευρά της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν.
«Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας» κατέθεσε η Άλκηστη Ηγουμενάκη η οποία εξήγησε πως μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει τα προφίλ των δυο κεντρικών προσώπων της συγκλονιστικής υπόθεσης.
Η μάρτυρας υποστήριξε ότι από τις αναφορές προκύπτει πως το ζευγάρι είχε μια δύσκολη σχέση, με εντάσεις. «Δεν προκύπτει, όμως, μια εν βρασμώ κατάσταση» διευκρίνισε και στη συνέχεια εστίασε στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του στον οποίο , όπως ανέφερε, εντόπισε ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή υποστηρίζοντας ότι φέρει πολλά χαρακτηριστικά ψυχοπαθητικής ή αντικοινωνικής διαταραχής που μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις θυμού αλλά όχι στο θάνατο . «Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα άτομα έχουν απόλυτη συνείδηση για το τι κάνουν, και για το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μας ξαφνιάζουν οι πράξεις τους πολλές φορές γιατί έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία κλήθηκε από την έδρα να αποσαφηνίσει ποια στοιχεία την οδήγησαν στα συμπεράσματα της.
«Στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε ένα αίσθημα μεγαλείου, έλλειψη ενσυναίσθησης. Φαίνεται από πολλά στοιχεία, δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του χωρίς να σκεφτεί πόσο θα πονέσει το παιδί από την απώλεια αυτή. Άρα η έλλειψη ενσυναίσθησης αφορά και το παιδί. Η σκηνή που έβαλε το παιδί πάνω στο πτώμα είναι εικόνα που βλέπουμε σε πολέμους. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στο παιδί στο μέλλον» εξήγησε η γιατρός και συνέχισε: «Μετά σκοτώνει το σκύλο, ο οποίος δεν ανήκε μόνο στη μάνα αλλά και στο παιδί, είχαν μεγαλώσει μαζί. Δείτε μετά την κηδεία της Κάρολαιν, πως φέρθηκε στη σοκαρισμένη μητέρα και μάλιστα ζήτησε και λεφτά για το φέρετρο. Το πώς κρατούσε το παιδί στην κηδεία επί 4 ώρες… Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται το μωρό, δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα.». Η μάρτυρας σημείωσε ότι διαπίστωσε πως ο κατηγορούμενος αναζητούσε τον θαυμασμό των άλλων. «Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. Ή ακόμη το πώς αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν» υπογράμμισε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη έκρηξη θυμού;
Μάρτυρας: Οι περισσότεροι στον κόσμο έχουμε ζήσει απόρριψη και ξέρουμε ότι τα συναισθήματα είναι άσχημα. Όμως, ευτυχώς δεν οδηγούν σε δολοφονίες.
Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματα του;
Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται.
Η μάρτυρας χαρακτήρισε τη χαμό της Κάρολαϊν «θάνατο διαρκείας» αναφερόμενη στον τρόπο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετώπισε τον επερχόμενο θάνατο. «Δεν ήταν ένα πιστόλι. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά ούτε για τη γυναίκα του, ούτε για το παιδί του, ούτε για το σκύλο» τόνισε.
Στο επίκεντρο της κατάθεσης βρέθηκε και το ημερολόγιο της Καρολάιν με την μάρτυρα να εντοπίζει στοιχεία κατάθλιψης στο νεαρό κορίτσι, σε αντίθεση με την σύμβουλο Ψυχικής Υγείας που την παρακολουθούσε.
«Είναι συχνό φαινόμενο σε νέες μητέρες που δεν έχουν υποστήριξη. Διακρίνεται μια κοπέλα που ερωτεύτηκε όπως μια έφηβη και στη συνέχεια άρχισε να ανεξαρτητοποιείται. Μια νέα κοπέλα στα 20 θέλει να σπουδάσει, να βγει έξω και συνειδητοποίησε ότι ήταν εγκλωβισμένη» εξήγησε η μάρτυρας η οποία τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως η Καρολάιν ένιωθε πίεση και δεν ήξερε πως να την αντιμετωπίσει. «Αν μπορούσε να μιλήσει πιο εύκολα με φίλους ή τη μητέρα της, ίσως να είχε προωθηθεί προς τα έξω. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα» ανέφερε τονίζοντας πως η άτυχη κοπέλα προφανώς δίσταζε να μιλήσει στους γονείς της γιατί γνώριζε πως εκείνοι διαφωνούσαν με τη σχέση της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.
«Μου το είπε η μητέρα της Κάρολαιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για τέτοια. Για αυτό τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία» κατέθεσε.
Νωρίτερα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου κατέθεσε ένσταση ζητώντας να μην γίνει δεκτή η κατάθεση της συμβούλου Ψυχικής Υγείας, Ελένης Μυλωνοπούλου η οποία παρακολουθούσε την Καρολάιν.
«Δεν έχει την ιδιότητα της ψυχολόγου και της κλινικής συμβούλου. Έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και δεν είναι σε θέση να εκφέρει άποψη για τις σχέσεις του ζευγαριού» ανάφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου Αλέξανδρος Παπαϊωανίδης.

Δείτε ακόμα:  Οι «ύποπτες» λέξεις στις αναζητήσεις της στο ίντερνετ πριν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News