Οι 8 λέξεις που έγραψε η Τζωρτζίνα για την μητέρα της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξετάζονται οι ζωγραφιές της 9χρονης
Τρεις είναι οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που θα κληθεί να εξετάσει πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος, μετά από διαταγή της 18ης ανακρίτριας.
Σύμφωνα με το Star, η πρώτη ζωγραφιά που μπαίνει στην έρευνα περιέχει λίγα λόγια της 9χρονης για τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου: «Στη μαμά που πετάει, χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ για όλα».
Την ίδια ώρα, μία δεύτερη ζωγραφιά έχει έρθει ήδη στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτή το παιδί είναι σαν να ζητά βοήθεια. Έχει ζωγραφίσει τον εαυτό του αλλά και τις αδερφές του ως αγγέλους, ενώ έχει ζωγραφίσει ένα άτομο με μαύρο πρόσωπο. Στη ζωγραφιά αυτή γράφει «Για εσάς» με κόκκινα μεγάλα γράμματα.
Όμως, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε μία τρίτη ζωγραφιά, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα. Σε αυτήν το παιδί έχει γράψει οκτώ λέξεις, με τις οποίες περιγράφει την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας του σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή η ζωγραφιά είναι που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Η παιδοψυχολόγος μέσα από τις ζωγραφιές θα εξετάσει τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, τα αισθήματα που είχε για την μητέρα, τον πατέρα και τις δύο αδερφές της, ενώ θα εξεταστεί και το κατά πόσο το παιδί ήθελε να πει κάτι αλλά δεν μπορούσε είτε από φόβο είτε λόγω της ηλικίας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου θα ορίσει και εκείνη παιδοψυχολόγο προκειμένου να εξετάσει και εκείνη τις ζωγραφιές.
Το πρόσωπο «κλειδί» στις έρευνες
Τίποτα δεν αφήνει «αναπάντητο» όπως φαίνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αμέσως μετά το διορισμό παιδοψυχολόγου πραγματογνώμονα από την ανακρίτρια, ζήτησε να διοριστεί και δικός της ειδικός σύμβουλος.
Η 33χρονη εμφανίζεται αποφασισμένη να έχει και δικό της επιστήμονα που θα αποκρυπτογραφήσει τα ιχνογραφήματα του κοριτσιού που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας και ενδεχομένως θα αντικρούσει όσα περιγράψει στο δικό του πόρισμα ο διορισμένος από την κυρία Σαλάππα παιδοψυχολόγος.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε κομβικός μάρτυρας που πιθανολογείται ότι βοήθησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη της σε ό,τι αφορά στις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο.
«Είναι ένα δαιδαλώδες θέμα. Θα γίνουν καταθέσεις από τις δύο ιατροδικαστές και θα ακολουθήσει το πόρισμα των νέων ιατροδικαστών. Ο κ. Καρακούκης και κ. Καλογριάς είχαν εξετάσει ενδελεχώς την ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμά τους, αλλά δεν το ανακοινώνουν. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει εντοπίσει τον άνθρωπο που βοηθούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Είναι Πατρινός, μεσήλικας, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε αυτόν είχε καταφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου πολλές φορές», ανέφερε στο MEGA ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που φέρεται να βοηθούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σβήσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη, είναι γνωστός στις Αρχές και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είναι τεχνικός υπολογιστών, περίπου 55 ετών και έχει ήδη εντοπιστεί από τις Αρχές για συνδράμει στο έργο τους, καταθέτοντας όσα γνωρίζει για την υπόθεση και παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τις περίεργες φαρμακευτικές ουσίες τις οποίες είχε σβήσει από τον υπολογιστή της 33χρονης.
Μάλιστα, η 33χρονη φέρεται να τον «χρησιμοποιούσε» τα τελευταία τρία χρόνια, αφού είχε θάρρος να τον καλεί συχνά καθώς βρισκόταν στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας Δασκαλάκη.
Η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αυτό το διάστημα φέρεται να μελετά μαζί με τους δικηγόρους της τις επόμενες κινήσεις μέσα από τη φυλακή, όπου εξακολουθεί να κρατείται.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της Οθωνα Παπαδόπουλο δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, η οποία επιβαρύνθηκε και λόγω της γιορτής της μικρής Τζωρτζίνας την περασμένη Δευτέρα.

Δείτε ακόμα:  Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Newsroom | Pireas News