Οι αρχές ελέγχουν εκατοντάδες ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου»
Έπειτα από τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», ξεκίνησε μία σειρά ελέγχων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ και σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής μεταξύ των αυτών που ερευνώνται είναι και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, τα οικονομικά δεδομένα του Χαμόγελου του Παιδιού με τα σημαντικά πλεονάσματα ύψους 6 εκατ. ευρώ που φαίνεται πώς έρχονται σε αντίθεση με κατά καιρούς δηλώσεις, ένας λογαριασμός που φέρεται να έχει σε ελβετική τράπεζα με πέντε εκατ. ευρώ και κάποια δείγματα ελλιπούς διαχείρισης των 230 ακινήτων που είχαν δοθεί στον οργανισμό ενεργοποίησαν τις αρχές για να προχωρήσουν στους σχετικούς ελέγχους. Χαρακτηριστικά στην εφημερίδα γίνεται λόγος πως ενώ το 2011 οι αμοιβές του προσωπικού διοίκησης ήταν στα 670.000 ευρώ το 2014 το ανάλογο ποσό εκτοξεύθηκε στα 1.400.000, χωρίς εκείνη τη χρονιά να σημειώνεται σημαντική αύξηση προσωπικού.
Στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως παρά το γεγονός πως το Χαμόγελο του Παιδιού εισπράττει ετησίως ποσά της τάξεως των 10-14 εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές ιδιωτών, από θεσμικούς φορείς και από ενέργειες ανεύρεσης οικονομικών πόρων και πλεονάσματα της τελευταίας χρονιάς ύψους 2.400.000 ευρώ προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του ιδρυτή του Κώστα Γιαννόπουλου σε συνέντευξή του στις 11 Μαΐου του 2016 πως «όλοι πρέπει να στηρίξουν το Χαμόγελο και τη δράση του, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα επιβίωσης», στοιχεία που όπως καταγράφει η εφημερίδα δεν επιβεβαιώνονται από τον ισολογισμό του οργανισμού εκείνη τη χρονιά όπου φαίνεται να είχε στα ταμεία του υπόλοιπο 3.125.000 ευρώ και ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα.
Παράλληλα, φαίνεται πώς υπήρξαν και σποραδικές καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων, οι οποίες και φαίνεται πώς εξετάζονται από τους αρμόδιους φορείς.
Πάντως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στην περίπτωση του Χαμόγελου του Παιδιού υπάρχει η υποσημείωση ότι η ΜΚΟ δημοσιοποιεί όλα τα δεδομένα από τις δραστηριότητές της και επιδιώκει την πλήρη διαφάνεια.
Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνουν έλεγχοι και σε άλλες ΜΚΟ, σωματεία, φορείς και ιδρύματα που ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων. Σκοπός τους είναι να αποκατασταθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη των πολιτών στους οργανισμούς αυτούς, μετά τις αποκαλύψεις των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για την Κιβωτό του Κόσμου.

Δείτε ακόμα:  Επεισόδια με ξύλο και χημικά στο Σύνταγμα – Δείτε εικόνες του News

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News