«Οι εικόνες που κουβαλάμε όλοι μας είναι κατακλυσμένες από πολύ πόνο και απελπισία» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας διασώστριας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Χριστίνα Ρίτσου, είναι μέλος της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προσπάθεια των διασωστών να απεγκλωβίσουν άτομα από τα συντρίμμια πολυκατοικιών στην Τουρκία, η οποία επλήγη από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.
Η κ. Ρίτσου μίλησε για τις στιγμές που βίωσαν οι διασώστες αλλά και η δική της ομάδα, κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που κατέστρεψαν πολλές πόλεις της Τουρκίας.
«Είμαστε έξω από τον Πειραιά, υπολογίζουμε ότι σε περίπου μισή ώρα να φτάσουμε. Ξεκινήσαμε από Μυτιλήνη. Ανήκω στην επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Ελλάδος, πήγαμε σε αυτή την επιχείρηση 35 άτομα, επιστρέφουμε στην Αθήνα. Οι εικόνες που κουβαλάμε όλοι μας, είναι κατακλυσμένες από πολύ πόνο, απελπισία, και ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ  σε όσους όταν μας είδαν να καταφθάνουμε, μας ζητούσαν την βοήθεια μας για να σώσουμε έστω και έναν», είπε αρχικά.
«Είμαστε από το περασμένο Σάββατο εκεί, με το που φτάσαμε δεν προλάβαμε να στήσουμε καν τις σκηνές μας, βγήκαμε αμέσως στο πεδίο γιατί ξέραμε ότι μας περίμεναν. Στα συντρίμμια πήγαν οι διασωστικές ομάδες, εμείς, ήμασταν εκεί σε 24ωρη βάση», συμπλήρωσε η κ. Ρίτσου.
Για το εάν υπήρξαν πόλεις που δεν κατάφεραν να πάνε διασώστες, η κ. Ρίτσου επεσήμανε πως, «Δεν γνωρίζω εάν σε κάποιες περιοχές δεν πήγαν διασώστες, εμείς ξεκινήσαμε για έναν πρώτο προορισμό ωστόσο καταλήξαμε σε έναν άλλον τρίτο προορισμό και ήταν το πιο δύσκολο γιατί βρήκαμε μία πόλη πλήρως κατεστραμμένη, και μας περίμεναν πως και πως. Θα χρειάζονταν εκατοντάδες διασώστες βέβαια για να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν όπως θα έπρεπε».
Για το εάν βοήθησε ο στρατός η κ. Ρίτσου ανέφερε πως, «η παρουσία του στρατού δεν ήταν στο πλαίσιο της βοήθειας. Εμείς τη βοήθεια την στήσαμε μαζί με την Πολιτική προστασία όπως και οι άλλες διασωστικές ομάδες. Δεν ήταν εύκολο ταξίδι, χρειάστηκες να κάνουμε 1.400 χιλιόμετρα με τα οχήματά μας, γιατί ήταν στα σύνορα με την Συρία».
«Η Sugar είναι άκρως εξαντλημένη, δούλεψε και βοήθησε πάρα πολύ και σε άλλες ομάδες για την ανεύρεση 2 ζωντανών. Έχει υποφέρει η Sugar γιατί ήταν συνεχώς στο -10 και συνεχώς στην προσπάθεια να βρει ζωντανούς. Το κορίτσι μας κατάφερε να ανταπεξέλθει πλήρως είναι πλήρως εκπαιδευμένη», υπογράμμισε.
«Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, ζητήσαμε άδεια από τη δουλειά μας. Επειδή γνωρίζουν ότι είμαστε σε ευρωπαϊκή ομάδα διάσωσης μας άφησαν να πάμε στην επιχείρηση διάσωσης», τόνισε κλείνοντας.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε η Δέσποινα Γερουλάνου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News