Οι σκέψεις της κυβέρνησης για ημερομηνία λήξης – Θα υπάρξει και 4η δόση εμβολίου;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θα ανακοινώσουμε τη Δευτέρα την ακριβή ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση»
«Παράθυρο» για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κοινή απόφαση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συζήτηση για λήξη του πιστοποιητικού έχει ανοίξει και σε επιστημονικό σκέλος και σε διοικητικό σκέλος.
Στη Γαλλία προχώρησαν σε λήξη πιστοποιητικού στους άνω των 65 ετών, γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ, αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση μπορεί κι η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, σχολίασε ότι λογικά δε θα χρειαστεί, καθώς τα μέχρι επιστημονικά στοιχεία λένε ότι με την τρίτη θα αποκτάς μόνιμο βαθμό ανόσιας.
«Δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά λογικά μέχρι στιγμής μάλλον δε θα χρειαστεί τέταρτη» σημείωσε.
Έχουμε 225.000 με 230.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περίπου 300.000 ραντεβού τρίτης δόσης τις τελευταίες 10 μέρες. Έχουμε φτάσει στους 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα από 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
«Αυτό είναι πολύ καλό, το ζητούμενο είναι αυτό να συνεχιστεί πέρα από αυτή την εβδομάδα και να το δούμε να αναπτύσσεται πέρα από τις 10 ή 20 μέρες, είναι πολύ σημαντικό».
Είναι, υπογράμμισε, ακόμα σημαντικότερο να εμβολιαστούν τα άτομα τρίτης ηλικίας να κάνουν και τρίτη δόση, φθίνει η ανοσία του εμβολίου, ειδικά στα άτομα άνω των 60 ετών. Δήλωσε δε εμφατικά, ότι είναι επιτακτική η αναμνηστική δόση στους ανοσοκατεσταλμένους στον 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εμβολιασμού.
«Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίγει στους 5,5 μήνες για να κανείς εμβόλιο στους 6 μήνες, θα ανακοινώσουμε τη Δευτέρα την ακριβή ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, θέλει μικρή τεχνική προσαρμογή»
«Έχουμε αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα για να φαίνεται το εμβόλιο που κάνει ο καθένας για να διευκολύνουμε τους πολίτες» διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε ακόμα:  Ανήλικος «τρύπωσε» σε σπίτι και άρπαξε 3.000 ευρώ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News