Όλα τα παιδιά θα κολλήσουν – Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όπως σημείωσε, τα δημοτικά θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα
Την προειδοποίηση ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα όταν ανοίξουν τα σχολεία έκανε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης το πρωί του Σαββάτου (04/09), καλώντας παράλληλα το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή του σχετικά με το πότε κλείνει ένα τμήμα σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.
Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι οι αριθμοί θα γίνουν χειρότεροι με το άνοιγμα σχολείων, αλλά και όταν έρθει ο χειμώνας. «Τα σχολεία θα είναι ένα από τα κύρια μέρη που ο ιός θα πηγαίνει με τη μέθοδο πινγκ – πονγκ. Δηλαδή θα μεταφέρεται από τις τάξεις στα σπίτια και πάλι πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «η κατάσταση θα είναι χειρότερη στα δημοτικά», είπε.
Πρόσθεσε πως «αν θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει εξαερισμός και καλές μάσκες» ώστε να μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες διασποράς του ιού, ενώ ανέφερε πως εξαερισμό χρειάζονται και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κάλεσε δε το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή του για τα μέτρα στα σχολεία, καθώς όπως επισημαίνει όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα στο τμήμα όλα τα παιδιά θα κολλήσουν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν δεν κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν. Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας». Πρόσθεσε δε ότι «οι τάξεις πρέπει να εξοπλιστούν με εξαεριστήρες. Θα βοηθούσε φοβερά, το ανοιχτό παράθυρο μόνο του δεν βοηθά», είπε αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα.
«Μας περιμένουν χειρότερα αφού οι μισοί Έλληνες σχεδόν δεν είναι εμβολιασμένοι. Βλέπουμε επέκταση σε νεότερες ηλικίες και σε παιδιά δυστυχώς, παγκοσμίως», είπε και επικαλέστηκε την Αμερική που είναι «σε κατάσταση ανάγκης τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Δεν ήταν προετοιμασμένοι».
«Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία για τον χειμώνα, μπορεί να έχουμε μία δεύτερη Θεσσαλονίκη», προειδοποιεί ο ίδιος. Τα δημοτικά θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως αναφέρει. «Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μελέτες για να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12. Για τα παιδιά στα γυμνάσια προτείνω γενικό εμβολιασμό», δήλωσε ο κ. Παυλάκης.
Τα παιδιά χρειάζεται να φοράνε καλές μάσκες, όχι υφασμάτινες. «Ειδικές πάνινες και μίας χρήσης», όπως είπε ο κ. Παυλάκης.

Δείτε ακόμα:  Μέχρι τους 37 βαθμούς θα φτάσει αύριο ο υδράργυρος – Πού θα έχει καταιγίδες

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News