Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο θεσμός του Mypet–pass

PETS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισάγεται και ο θεσμός του Mypet–pass με στόχο να διευκολύνεται η κινητικότητα των πολιτών με τα ζώα τους

Αλλαγές για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αλλά και τους φορείς που ασχολούνται με αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, καθώς στο pet.gov.gr, αναμένεται να βρουν θέση οι πληροφορίες, δικαιολογητικά, αλλά και ο ιατρικός φάκελος κάθε ζώου.

Επίσης, εισάγεται και ο θεσμός του Mypet–pass με στόχο να διευκολύνεται η κινητικότητα των πολιτών με τα ζώα τους.

Οι νέες ρυθμίσεις θα γίνουν μέσα από το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), το οποίο θα αναπτυχθεί το προσεχές διαστημα και θα αποτελέσει τη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση καταγραφής των ζώων συντροφιάς.

Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Το ΥποΜητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς

Την Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Το ΥποΜητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς

Το ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων

Το ΥποΜητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων
Μypet.gov.gr

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούν να εισέρχονται και οι ιδιοκτήτες ζώων, ενώ οι υπηρεσίες που θα παρέχει είναι η ταυτοποίηση QR ζώου, η Ψηφιακή Υπηρεσία δήλωσης μεταβίβασης δεσποζόμενου ζώου μεταξύ ιδιωτών, η υπηρεσία ανακοίνωσης θανάτου δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, η υπηρεσία απώλειας, δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, η υπηρεσία εύρεσης, δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, η υπηρεσία ανακοίνωσης πιθανής εύρεσης και η πύλη απώλειας και εύρεσης ζώων συντροφιάς.

Το σύνολο των πληροφοριών του ιατρικού φακέλου του ζώου θα είναι διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του ζώου στον «ψηφιακό ιατρικό φάκελο ζώου συντροφιάς», ώστε τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο κτηνίατρος να έχουν διαρκώς πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα του ζώου ακόμα και από απόσταση.

Mypet–pass

Μία από τις ψηφιακές υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ελέγχου των ζώων συντροφιάς και των παραμέτρων της ευζωίας τους που θα αναπτυχθεί, θα είναι και η ψηφιακή υπηρεσία Mypet-pass.

Δείτε ακόμα:  Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό 22χρονης στον Τύρναβο

Με την υπηρεσία αυτή θα καθοριστεί ένα σύνολο παραμέτρων οι οποίες θα προσφέρουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κινηθεί με το ή τα ζώα συντροφιάς του, εντός των καθορισμένων σημείων (όπου και όπως αυτό επιτρέπεται) με την εφαρμογή έξυπνων ελέγχων.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές του νέου πλαισίου είναι η υποχρέωση στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, η οποία αν και επρόκειτο να ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο τελικώς η υποχρεωτική ισχύς της μεταφέρθηκε στο μέλλον.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News