Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών συντήρησης στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία της γέφυρας δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία
«Δεν υπάρχουν ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιθεώρησης στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας». Στη διαβεβαίωση αυτή προχώρησε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παναγιώτης Πανέτσος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τελευταίου στον χώρο εργασιών στη γέφυρα.
Κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία της γέφυρας δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία, ενώ όπως τονίστηκε «οι μικροφθορές στον οπλισμό δεν προβληματίζουν για τη στατικότητά της». Έχουν ήδη επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση σημείων με τις μικρότερες ρωγμές, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Όπως αναφέρθηκε από το τεχνικό κλιμάκιο που έχει αναλάβει τον έλεγχο και την αποκατάσταση των προβλημάτων της γέφυρας, «μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους, οι τυχόν επισημάνσεις που θα προκύψουν θα ληφθούν υπ’ όψιν στην ολοκλήρωση της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε η φωτιά στο «Παπανικολάου» – Έλιωσε το σύστημα πυρόσβεσης από την υψηλή θερμοκρασία

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News