Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Αχαΐα – Απειλείται το δάσος της Στροφυλιάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βουπράσιο της Δυτικής Αχαΐας και εξακολουθούν να δίνουν μέχρι τώρα, ώστε να περιορίσουν την φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση και να μην περάσει στο γειτονικό προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς.
Μάλιστα, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν ενισχυθεί, ενώ έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

 
Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με οκτώ πεζοπόρα τμήματα και 37 οχήματα, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει περάσει στο δάσος της Στροφυλιάς, καίγοντας μέχρι τώρα έκταση κυρίως με καλαμιές και κάποια πεύκα.
Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί και φθάνουν τα τέσσερα μποφόρ, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν από τις απογευματινές ώρες.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου