Όργιο πολεοδομικών παραβάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όπου σκοτώθηκε ο αντιδήμαρχος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε πέσει από ύψος 3 μέτρων, καθώς τα σάπια κάγκελα στο μπαλκόνι υποχώρησαν
Σωρεία αυθαιρεσιών και πολεοδομικών παραβάσεων φέρεται να εντόπισε η Διεύθυνση Δόμησης Καλλιθέας στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας, όπου τον περασμένο Απρίλιο έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Λακαρίδης μετά από πτώση από μπαλκόνι του κτιρίου.
Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας παραβρισκόταν σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όταν βγήκε στο μπαλκόνι, το κάγκελο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 3 μέτρων και να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Έδωσε «μάχη» 12 ημερών για τη ζωή του στο νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, τα βασικά σημεία της έκθεσης επικίνδυνου κτίσματος αναφέρουν μεταξύ άλλων:
– Η αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε Βιβλιοθήκη έγινε με εκτέλεση εσωτερικών διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στον φέροντα οργανισμό, χωρίς έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας.
– Στο δώμα κατασκευάστηκε το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας. Η πρόσβαση στον χώρο γίνεται με αυθαίρετη μεταλλική σκάλα από τη βεράντα του Γ’ ορόφου, στην οποία έγινε επέκταση κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας.
– Στο όριο της οροφής του αυθαίρετου λεβητοστασίου στον ακάλυπτο, έγινε κατασκευή μεταλλικού προστατευτικού κιγκλιδώματος, στο οποίο διαπιστώθηκαν εμφανείς ενδείξεις οξείδωσης, διάβρωσης και ανεπαρκείς συνδέσεις-συγκολλήσεις (κακοτεχνία) των στοιχείων του.
– Στον ακάλυπτο χώρο έγινε υποβιβασμός της στάθμης (ξεμπάζωμα) μέχρι το δάπεδο του υπογείου και καθαίρεση της σκάλας οπλισμένου σκυροδέματος από το υπόγειο στο ισόγειο.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρης Μπόλης, μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στην έκθεση, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνει τις πολεοδομικές και κατασκευαστικές αυθαιρεσίες και την έλλειψη συντήρησης. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, ακόμη και μετά την πτώση, χάθηκε κι άλλος πολύτιμος χρόνος, αφού εξαιτίας των πολεοδομικών αυθαιρεσιών ο τραυματισμένος αντιδήμαρχος δεν μπόρεσε να διακομιστεί γρήγορα στο νοσοκομείο.
Ειδικότερα, αποκαλύπτοντας περισσότερα για το θέμα, ο δημοσιογράφος Μάνος Μεϊμαράκης υποστήριξε στην εκπομπή, πως ο άτυχος Λάζαρος Λασκαρίδης είχε μείνει μιάμιση ώρα πεσμένος στο σημείο «γιατί οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να δέσουν τους ιμάντες στα σάπια κάγκελα του κτιρίου και να τον σηκώσουν». «Αν δέσουμε τους ιμάντες, θα καταρρεύσει όλο» φέρεται να είπαν συγκεκριμένα οι πυροσβέστες. Κατά τον ίδιο, έπρεπε να αναζητηθεί εναλλακτική λύση για τη μεταφορά του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Δείτε ακόμα:  Σε ποιους δήμους της Αττικής θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News