ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Οριακή η κατάσταση από τη διασπορά στον Ευαγγελισμό – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μπλόκο» στα επισκεπτήρια για δύο εβδομάδες
«Μπλόκο» στα επισκεπτήρια του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», για δύο εβδομάδες, επιβλήθηκε από χθες καθώς ενενήντα δύο υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Για την «υγειονομική βόμβα» εντός του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων.
«Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας. Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» το πρόβλημα της διασποράς του ιού δεν αφορά μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και στους συνοδούς ασθενών. «Κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και στο κατά πόσο υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς.
Τόνισε ακόμη ότι «το επισκεπτήριο, στη δεδομένη στιγμή, είναι κάτι απαραίτητο γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό που θα μπορέσει να προσφέρει στους ασθενείς τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας.
«Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς με αποτέλεσμα να χρειάζεται, ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό». κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ο Προκόπης Παυλόπουλος

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News