Ως ύποπτοι καλούνται σε εξηγήσεις επτά στελέχη του ΟΣΕ για τη διαρροή των ηχητικών καταγραφών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναμένεται να καταθέσουν ανωμοτί για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος
Με την ιδιότητα του υπόπτου θα περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι επτά στελέχη του ΟΣΕ, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη διαρροή των ηχητικών καταγραφών, που συνδέονται με την τραγωδία στα Τέμπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσουν ανωμοτί για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού και έξι στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ. Να σημειωθεί, ότι οι εισαγγελικές αρχές εστίασαν την έρευνα τους ως προς τη δημοσιοποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων, που παρουσιάζουν τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ αμαξοστοιχιών, αλλά και του σταθμαρχείου.
Ως προς το σκέλος περί συρραφής των συνομιλιών αυτών που είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ενδεχομένως διαφορετικά συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας, αυτό εν τέλει δεν αποτελεί μέρος της ποινικής διερεύνησης. Κι αυτό γιατί κατά πληροφορίες, τα «πειραγμένα» ηχητικά θα πρέπει να προκαλούν σοβαρή έννομη συνέπεια. Ωστόσο στη. Προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού οι δικαστικές αρχές, και συγκεκριμένα στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την τραγωδία, έχουν προσκομιστεί ολόκληρο το ακουστικό υλικό, δίχως δηλαδή να έχει υποστεί επεξεργασία, σε αντίθεση με αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας,
Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, στους υπόπτους δεν συγκαταλέγονται ούτε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη δημοσιοποίηση του ακουστικού υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετηθεί σχετικό αδίκημα, αφού θα πρέπει η δημοσιεύσει να προκαλεί ζημιά σε βάρος τρίτου, πράγμα το οποίο φαίνεται πως δεν συνέβη.
Μαρία Ζαχαροπούλου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Ραφήνας, Πειραιά και Λαυρίου – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News