Όταν καθαρίζετε το σπίτι, είναι σίγουρο ότι παραλείπετε τρία πράγματα που δεν θα έπρεπε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα πιστέψετε ποιο αντικείμενο συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια
Όσο κι αν δε μας αρέσει να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, προσπαθούμε όσο μπορούμε να το διατηρούμε σε καλή κατάσταση. Είτε με ηλεκτρική σκούπα είτε με το σφουγγάρισμα εξουδετερώνουμε τη βρωμιά στις πιο κρυφές γωνιές – ή έτσι νομίζουμε.
Δείτε τα τρία πράγματα που δεν καθαρίζουμε ποτέ, αλλά θα έπρεπε:
Τηλεκοντρόλ
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Virginia έδειξε ότι τα τηλεκοντρόλ είναι οι επιφάνειες με τα περισσότερα μικρόβια, μέσα σε ένα σπίτι. Και μόνο το ότι το ακουμπάμε με χέρια λερωμένα από λιπαρά φαγητά, το γεμίζει βακτήρια. Χρειάζεται λοιπόν να το καθαρίζουμε κάθε μέρα.
Διακόπτες
Δε θέλουμε να σας τρομάξουμε, αλλά απλώς σκεφτείτε πόσες φορές έχετε ανάψει το φως γυρνώντας από τη δουλειά, πριν καν πλύνετε τα χέρια σας; Γιατί, για τους περισσότερους, είναι το πρώτο που κάνουμε όταν μπαίνουμε σπίτι και τους γεμίζουμε με κάθε λογής βακτήρια που φέρνουμε απ’ έξω. Είναι απαραίτητο να τους απολυμαίνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Ο τοίχος πίσω από τον κάδο απορριμμάτων
Πίσω από τον κάδο απορριμμάτων, γίνεται πάρτι μικροβίων. Όταν κάνουμε τις δουλειές μας λοιπόν, καλό είναι να βγάζουμε τον σκουπιδοτενεκέ από τη θέση του για λίγο, να σκουπίζουμε και να σφουγγαρίζουμε από κάτω, αλλά και να πλένουμε τον τοίχο που ακουμπά, τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες.

Δείτε ακόμα:  «Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;» – Ο συγκλονιστικός διάλογος με την γειτόνισσα του σπιτιού της οικογένειας στα Γλυκά Νερά

Newsroom | Pireas News