Πανελλαδικές 2021: Ραγίζει καρδιές ο μαθητής που έχασε τους γονείς και αρίστευσε στην Ιατρική!

Πανελλαδικές 2021: Ραγίζει καρδιές ο μαθητής που έχασε τους γονείς και αρίστευσε στην Ιατρική!

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κορονοϊός άφησε ορφανό τον μαθητή που αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2021.

Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία έζησε ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο, καθώς έχασε και τους δύο του γονείς του από κορονοϊό. Ο μαθητής, ωστόσο, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να αριστεύσει στις Πανελλήνιες 2021.

Συγκεντρώνοντας 18.700 μόρια, στοχεύει να γίνει γιατρός. «Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο. α ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα», δήλωσε.

«Χωρίς τις βάσεις που μου είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό», προσέθεσε και συνέχισε:

«Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω. Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά-σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί. Έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες, έστω και χωρίς αυτούς».

«Θέλω να πάω Ιατρική, λογικά στην Πάτρα. Με βολεύει, είναι σχετικά κοντά σ’ εμένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορονοϊό, την πανδημία. Ήταν ακόμα ένας λόγος», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ήταν τεράστια τραγωδία. Απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου, τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα».

Δείτε ακόμα:  Τηλεκπαίδευση: Ένας 8χρονος μαθητής εκθέτει την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά-σιγά -και μακάρι να- τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα και να συνεχίσουμε, παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…», κατέληξε.

Newsroom | Pireas News