Πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο Τρίτη προβλέπει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση σύμφωνα με τον καθηγητή
Ανησυχητική πρόβλεψη σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού έκανε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο κύριος Μαγιορκίνης ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως αύριο, Τρίτη (28/06) αναμένεται να υπάρξει εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων ενώ υπολογίζει πως θα ξεπεράσουν τις 20.000.
Μεταξύ άλλων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3% ενώ δεν έχει παρατηρηθεί προς το παρόν σημαντική πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη
Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.
Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.
Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.
Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.
Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).
https://www.facebook.com/gkikas.magiorkinis/posts/pfbid0xkgWWASYDq4mHkdest2oyGBqEVHYeY3ZAwXiikyQHgW7jeLspDYSS7xqjmgeDjTJl

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πού πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests σήμερα Τετάρτη

Newsroom | Pireas News