«Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει» – Μήνυμα με νόημα από τον εγγονό του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή» – Τι επισημαίνει ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης
Άγνωστο παραμένει ακόμα το πού θα ταφεί τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης, καθώς τα μέλη της οικογένειάς του εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, ενώ ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει με επιστολή του η κηδεία του να γίνει στο νεκροταφείο του Γαλατά Χανιών.
Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του, Μαργαρίτα, ζητά η κηδεία του να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας. Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.
Μίκης Θεοδωράκης: «Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή», λέει ο εγγονός του
Από την πλευρά του, ο εγγονός του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, με δύο αναρτήσεις στο Facebook, στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, τονίζοντας ότι «δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή» και υπογραμμίζοντας πως «η Κρήτη μας σε περιμένει».
«Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο. Αυτό όμως συγχρόνως δε σημαίνει πως δεν είχε και δικούς του, πιο κοντινούς ανθρώπους. Η κάθε οικογένεια έχει τα προσωπικά της και επομένως το προσωπικό της πένθος το οποίο είναι άλλης διάστασης. Οι άνθρωποι που είναι και ήταν κοντά του πρέπει να πενθήσουν μαζί μας και να σεβαστούν το πνεύμα ενότητος που μας δίδαξε ο Μίκης. Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή. Εγώ γράφω αυτό το μήνυμα με τρομερή συγκίνηση και ρίγη. Όλοι εσείς που αγαπήσατε το παππού να αγκαλιάσετε την οικογένεια του. Είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε πάντα στο πλάι του, στο φώς του, στη σκιά του, στις δύσκολες αλλά και τις πιο λαμπρές του στιγμές και είδαμε όλη την αγάπη σας. Τώρα ένα τεράστιο μέρος και της δικιάς μας ζωής θα κοιμηθεί-ξεκουραστεί με τον αγαπημένο μας παππούλη. Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη», αναφέρει ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και συνεχίζει:
«Όλο αυτό είναι τόσο φρέσκο και θεωρώ πως στη μνήμη του τεράστιου αυτού ανθρώπου πρέπει να μας δοθεί χρόνος στα συγγενικά του πρόσωπα ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο πένθος, με τη στήριξη τη πολιτείας και των ανθρώπων που τον λάτρεψαν. Ο παππούς μου μας δίδαξε το ελεύθερο πνεύμα, την αγάπη και το σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ας σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων. Να ήταν περήφανος για μας».

Δείτε ακόμα:  O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στον δρόμο για το νταμπλ

Σε δεύτερη ανάρτηση, ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης αναφέρει: «Ο άνθρωπος διένυσε τη πορεία του και της έδωσε και κατάληξη. Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»
Χθες, Παρασκευή (03/09) ο γιος Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με την κηδεία, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook:
«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε».

Newsroom | Pireas News